Spanare till teknikspaningsgrupp 1 (avlyssningsverksamhet) RUE, IGOB

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

12 februari 2020

Ansök senast

04 mars 2020

Referensnummer

A070.747/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Syd har ca 5000 anställda. Region Syd består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa IT-brott, större bedrägeriärende samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Här organiseras även regionens forensiska arbete och brottsamordningsfunktioner, brottsoffer- och personsäkerhetsarbete samt regional spaningsverksamhet och teknikspaning.

Vid sektionen mot internationell grov organiserad brottlighet (IGOB) ska arbetet hanteras med kvalificerade förmågor inom utredning, spaning, hemliga tvångsmedel och särskilda spaningsmetoder. Arbetet på sektionen kräver specialkunskaper avseende metoder och teknik. Ärendena som drivs här kännetecknas av krav på långsiktighet, flexibilitet och uthållighet. Utöver ärenden beslutade i regionala ledningsgruppen ska sektionen ha förmåga att hantera internationella rättshjälper, människohandelsbrott, inhemsk extremism, terrorbrott, organiserande av människosmuggling samt biträden inom ramen för gränsöverskridande internationell grov organiserad brottslighet.

Arbetsbeskrivning

Som teknikspanare arbetar du i operativa ärenden med information från hemliga tvångsmedel och andra spaningstekniska hjälpmedel. Du ingår i team bestående av spaningspersonal, utredare och spanings/utredningsledare. Din uppgift är bland annat att prioritera och analysera information för att därefter föra ut väsentliga delar direkt till yttre spaningspersonal.

Du ska även producera sammanfattningar av inhämtad information och sammanfattningarna ska senare ligga till grund för djupare analys. Du kommer i regel att vara schemalagd dag- och kvällstid, men kan vid behov även komma att kallas in nattetid.

Avlyssningsverksamheten utgör tillsammans med medarbetare från spanings- och utredningsgrupperna navet i det arbete som bedrivs på sektionen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:• Polisexamen samt ett års yrkeserfarenhet eller av arbetsgivare bedömd relevant akademisk examen samt ett års arbetslivserfarenhet, alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet inom ett av arbetsgivare bedömt relevant område.
• god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
• god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift på engelska.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• dokumenterad erfarenhet av utredning.
• dokumenterad erfarenhet av spaning.
• minst 2 års dokumenterad erfarenhet av arbete inom myndighet.
• dokumenterad erfarenhet av arbete i polismyndigheten.
• goda kunskaper i språk utöver de nordiska språken och engelska.
• Dokumenterad kunskap i polisens olika IT-system, exempelvis DurTvå, STORM, SURFA.
• goda kunskaper i Word och Excel.
• dokumenterad erfarenhet som operatör i ledningscentral.
• dokumenterad erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel.

För tjänsten är det viktigt att du har intresse och fallenhet för spaningsverksamhet. I rollen som spanare kommer du att sitta med många kontaktytor, många via distans. Därför ser vi det som självklart att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Att både fungera väl i grupp och vid självständigt arbete är viktigt i rollen.

Då intensiteten i uppdraget varierar är det av vikt att du är uthållig och långsiktig i ditt arbetssätt, samtidigt som du måste vara stresstålig och ha förmåga att snabbt växla upp i tempo vid behov. Som spanare ställs det höga krav på din simultankapacitet och du ska ha förmåga att hantera, analysera och sortera stora inflöden av information på kort tid. Vidare ser vi att du har hög integritet, ett högt sekretessmedvetande och en personlig mognad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Rikard Bäckström, tfn 010 556 152 94

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Charlotte Edqvist, tfn: 0730 53 74 24

Fackliga företrädare

SACO-s nås via Kjell Frisdal, 0703-56 48 71, kjell.frisdal@polisen.se.
Seko Polisen nås via Monica Veberg, 0705-49 11 35, monica.veberg@polisen.se.
Polisförbundet nås via Theres Lindgren, 0702-87 89 99, theres.lindgren@polisen.se.
ST nås via polisens växel, 11414

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Periodplanerad, tvåskift- nattarbete kan förekomma undantagsvis
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev i Word eller PDF-format via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 04/03 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A070.747/2020 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd kontakta HR-konsult Charlotte Edqvist på 0730 53 74 24.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen