Utredare till penningtvättsgruppen vid utredningssektionen, RUE, region Syd

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

06 februari 2020

Ansök senast

27 februari 2020

Referensnummer

A065.236/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Tjänsten som utredare är placerad på Penningtvättsgruppen, Regionala utredningssektionen (RUE) och har till uppdrag att utreda penningtvättsbrott samt biträda regionens utredningsenheter med olika stöd och specialistkunskaper inom ramen för förundersökningsarbetet.

Geografisk placering är i första hand tänkt till Malmö.

Arbetsbeskrivning

Som utredare förväntas du självständigt och i grupp utreda och ansvara för egna brottsutredningar gällande framförallt penningtvättsbrott, hålla förhör, utreda/ kartlägga en eller flera personers inkomster, tillgångar och skulder i syfte att återta brottsvinster. Detta för att säkra pengar för eventuellt skadestånd, alternativt förverkande av brottsvinster. Vid biträde i andras utredningar sker uppdraget i nära samarbete med utredare och förundersökningsledare samt att vara ansvarig i egna brottsutredningar. Du är delaktig i hela utredningskedjan från att ärendet kommer in till polisen till att det slutredovisas till åklagare.  Du skall även ha förmåga att föredra ditt arbete inför förundersökningsledare och åklagare och lämna rekommendationer inför beslut eller vidare åtgärder. Det kan även förekomma biträde vid husrannsakningar m.m. som ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Krav

 • Ekonomisk universitet/högskoleutbildning alt. Polisexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Dokumenterad praktisk erfarenhet av ekonomiska analyser eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
 • God förmåga att kunna sammanställa och föredra ärenden på ett pedagogiskt sätt
 • Goda kunskaper i svenska att uttrycka sig i tal och skrift

Meriterande

 • Har erfarenhet av ärenden rörande organiserad brottslighet eller annan utredningskunskap som bedöms likvärdig
 • Erfarenhet av databashantering i till exempel iBase.
 • Har erfarenhet av tillgångsutredning på annan myndighet som till exempel Kronofogdemyndigheten, Skatteverket eller Ekobrottsmyndigheten.
 • Brottsutredningsvana
 • Mycket goda kunskaper i Microsoft Office program

Personliga egenskaper

Vi vill att du är nyfiken, uthållig, flexibel och kommunikativ. Du är prestigelös, en trygg och stabil person med gott omdöme. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är analytisk och noggrann och har förmåga att driva utredningar effektivt, självständigt och i nära samarbete med kollegor och andra parter. Dessutom krävs prioriteringsförmåga, att kunna hantera uppdrag med kort framförhållning, under tidspress och parallellt med andra uppdrag. Det är också viktigt att du har ett rätts- och säkerhetsmedvetande. Då en stor del av arbetet präglas av samarbete med både interna och externa aktörer kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper och din samarbetsförmåga.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och sätter även värde på de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Skrivtest kan komma att genomföras under rekryteringsprocessen.

Kontaktpersoner

Penningtvättsgruppen – Karin Lundqvist, 010-56 16672, karin.lundqvist@polisen.se

Fackliga företrädare

Seko Polisen, Monica Veberg 070-549 11 35

SACO, Kjell Frisdal, 070-356 48 71

ST och Polisförbundet nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

 • Anställning: Handläggare alternativt polis, lägst polisassistent
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning med eventuell provanställning om sex månader
 • Arbetsort: Malmö
 • Arbetstid: Dagtid flex
 • Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 27 februari 2020. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter samt att du anger varför du vill arbeta som Utredare. Skicka din ansökan via e-post till jobb.syd@polisen.se. Märk din ansökan med dnr A065.236/2020 i mailets ärendemening.

Observera: Uppgifter du lämnar i din ansökan kan komma att bli offentliga enligt offentlighetsprincipen. Vänligen uppge i samband med ansökan om du har skyddad identitet. Interna sökande och personer med skyddad identitet uppmanas att ansöka via sin interna e-post. Har du skyddad identitet och ansöker från extern e-post eller har andra uppgifter du bedömer olämpliga att e-posta, kontakta ansvarig HR-konsult Linda Eriksson linda.eriksson3@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

I den här rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen