Vapentekniker till Polisens Operativa Enhet, Rgn syd

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

07 februari 2020

Ansök senast

06 mars 2020

Referensnummer

C35337/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten söker vapentekniker till vapenverkstaden och vapengruppen på Toftanäs i Malmö. Gruppens uppgift är att vara behjälplig vid service och underhåll av vapen för hela Region Syd polisanställda personal. Gruppens fysiska placering är på Toftanäs samt en vapentekniker i Kalmar.

Organisatoriskt kommer du tillhöra Operativ grupp 1/Division syd som ligger under Operativa sektionen på Operativa enheten. Här får du möjlighet att vara en viktig del i Polismyndighetens arbete där du säkerställer att de vapen som finns är välfungerande och säkra.

Arbetsbeskrivning

Som vapentekniker är det din huvuduppgift att serva, reparera och administrera Polisens tjänstevapen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Besiktnings- och reparationsarbete
• Administrations- och dokumentationsarbete
• Hantera vapen, ammunition, batonger och OC-spray
• Reservdelshantering
• Övrigt utrustnings-, verkstadsarbete

Då funktionen är en del inom operativ grupp 1 kan funktionen tas i anspråk för annat arbete inom Division syd. Arbetet kan innebära att man måste medverka vid annat arbete i och utanför Operativ grupp 1 samt utbildningssekvenser som är förlagda till andra platser än Region Syd, därav är ett flexibelt synsätt viktigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Vapenteknisk utbildning och/eller erfarenhet av reparation och service av vapen
• Utbildning och/eller erfarenhet av verkstadsarbete med finmekanisk inriktning
• Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• God datorvana med kunskap inom Microsoft Office, speciellt Word och Excel
• Du ska själv kunna använda vapnen då det krävs vid provskjutning och felsökning. Det är även viktigt att du har förståelse för säker vapenhantering och kan tillämpa det i praktiken.
• Körkort B, manuell växel

Personliga egenskaper:

Arbetet vid vapenverkstaden ställer krav på att du är analytisk och kan arbeta systematiskt på ett säkerhetsmedvetet sätt. Arbetsuppgifterna kräver även att du trivs med att arbeta med små bitar på ett mycket noggrant vis. Du behöver vara servicefokuserad, ta beslut individuellt samt ha lätt för att samarbeta inom gruppen. Du är ansvarsfull, noggrann och pålitlig med god flexibilitet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande:

• Utbildning inom tjänstevapen, Sig Sauer och/eller förstärkningsvapen
• Körkort BE, C1,C, D eller E

Kontaktpersoner

Mats Lanner bitr. Divisionschef syd 070-224 58 65

Pernilla Bastholm HR konsult, för frågor om rekryteringsprocessen 0730-863 246

Fackliga företrädare

Saco: Kjell Frisdal 070-356 48 71 Seko-s: Marco Audinell, OFR/P: nås via Polisens växel 114 14 OFR/S: Jörgen Mårstensson

Övrig information

Anställningen: Administratör med funktion som Vapentekniker
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Toftanäs, Malmö
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6 mars 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: pernilla.bastholm@polisen.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen