Analytiker till polisområde Västmanland

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Du kommer att utvecklas som människa och få erfarenheter för livet. Vi söker nu en analytiker till gruppen för Grova brott inom polisområde Västmanland.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Västmanlands län

Utlyst

07 januari 2020

Ansök senast

21 januari 2020

Referensnummer

A663.307/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Mitt består av tre polisområden (Po); Po Gävleborg, Po Uppsala och Po Västmanland, varav varje polisområde har en egen utredningssektion samt lokalpolisområden. Regionen täcker de geografiska områdena Hälsingland, Gästrikland, Uppland och Västmanland. Utöver polisområdena innefattar Region Mitt även tre enheter som verkar över hela regionen; operativa enheten, utredningsenheten och underrättelsesektionen, samt ett regionpoliskansli. Totalt arbetar ca 2000 medarbetare inom regionen.

Vi söker nu operativa analytiker till Po Västmanland.

Aktuella placeringar är vid utredningssektionen (Grova brott i Västerås) samt vid de tre lokalpolisområdena i Västerås, Norr (Sala/Fagersta) och VMD (Köping/Arboga). Oavsett organisatorisk tillhörighet och geografisk placering kan arbetet under viss tid medföra resor dels inom Västmanland men även inom region Mitt.

Som operativ analytiker kommer du arbeta med analyser inom ramen för förundersökningar. 

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta med att bearbeta och analysera stora informationsmängder i syfte att hitta spår/mönster för att bidra till en överblick i utredningen. Ditt arbete kommer ligga till grund för inriktningar och beslut i ärenden avseende utredning av grova brott. Det huvudsakliga uppdraget är att arbeta i förundersökningar framförallt med ärendeanalyser. Exempel på arbetsuppgifter är samtalsanalyser, analyser av basstationstömningar och jämförande fallanalyser. I uppdraget som analytiker arbetar du i nära samarbete med utredare och spanings-/förundersökningsledare. Ofta i ärenden som är komplexa och som sträcker sig över en längre tid. Utöver att samla, bearbeta och analysera information kommer du också få presentera information både muntligt och skriftligt. Exempelvis kan du komma att få redogöra för ditt arbete vid vittnesförhör.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

· Relevant akademisk utbildning, polisutbildning, civil utredarutbildning eller annan erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.
· Mycket god analytisk förmåga.
· Erfarenhet av att ha arbetat med stora mängder data, strukturerat data för att därefter möjliggöra analys av materialet. Alltså vana av att hantera, strukturera och bearbeta informationsmängder. Exemplifiera dina erfarenheter i ansökan, hur har ni arbetat samt i vilken utsträckning.
· Erfarenhet av att presentera genomförda analyser skriftligt, muntligt och i presentationsprogram. Redogör erfarenheter i ansökan
· Mycket goda kunskaper i Office-paketet i allmänhet och Excel i synnerhet. Ge exempel på hur ni har arbetat med Excel.
· God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande:

· Goda kunskaper inom program som iBase och/eller Analyst’s Notebook
· Erfarenhet av arbete med geografiska informationssystem, t.ex. PolisKarta, ArcGIS eller motsvaranade.
· Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel

Arbetet kräver att du gör ”det där lilla extra” för att framgång ska nås. I gruppen finns en stark ambition att stödja dig för att uppnå detta samt att du ska kunna känna dig trygg och bekräftad. Av tradition finns en vilja och målsättning att du som individ utvecklas i yrkesrollen men även som person.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att:

· Du är positiv, ansvarstagande, engagerad och med egen drivkraft.
· Du har god förmåga och trivs med att arbeta både i team och självständigt.
· Du har en god förmåga till samarbete både med interna och externa kontakter.
· Du är ödmjuk och prestigelös inför uppdraget. Din personlighet, attityd och ambition är för uppgiften särskilt viktig.
· Du har en analytisk förmåga där struktur, noggrannhet och prioriteringsförmåga är framträdande.
· Du är trygg och balanserad som person då arbetet tidvis kan vara psykiskt påfrestande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Bengt Nordlöf, 010-567 56 62, bengt.nordlof@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Linda Axner, 010-567 52 66, linda.axner@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via växeln 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort:
Arbetsort gällande Utredningssektionen och Lokalpolisområde Västerås är Västerås.
Arbetsort gällande Lokalpolisområde Norr är Sala/Fagersta.
Arbetsort gällande Lokalpolisområde VMD är Köping.
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.mitt@polisen.se senast den 21/1 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A663.307/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A663.307/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen