Arrestvakter för intermittentanställning (timanställning) till LPO Örebro

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län

Utlyst

13 januari 2020

Ansök senast

22 januari 2020

Referensnummer

C34390/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Region Bergslagen omfattar Dalarnas- Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort, i regionen arbetar ca 1700 medarbetare. Polisområde Örebro täcker 12 kommuner med drygt 285.000 invånare, vi har ca 700 medarbetare i polisområdet. Vi värnar om god personalpolitik och arbetsmiljö vilket utgör viktiga grunder för vår polisverksamhet. Effektivitet, engagemang och till-gänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete, liksom strävan efter mångfald och likabehandling inom alla områden

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till
polisens uppdrag, verkligen kan göra skillnad.

Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvara alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Arbetsbeskrivning

Som arrestvakt kommer dina arbetsuppgifter bland annat att vara:

- att sköta tillsynen av de frihetsberövade i arrestavdelningen. Det innebär tillsyn av gripna, anhållna och omhändertagna samt att vara behjälplig vid avvisiteringar.
- bevakning av anhållna som tillfälligtvis vistas utanför polishuset exempelvis vid häktningsförhandling eller sjukhusbesök.
- administrativa arbetsuppgifter samt daktning.

Som arrestvakt arbetar du 3-skift.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha:

- Fullständig gymnasieexamen eller motsvarande.
- B-Körkort.

Det är, i prioriterad ordning, meriterande om du:

- Kan teckenspråk och/eller något annat språk utöver Svenska och Engelska som av arbetsgivaren bedöms vara relevant för tjänsten.
- Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Som person har/är du som söker:

- Flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt.
- God samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
- Serviceinriktad och är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Nizze Hedelund
Gruppchef
114 14

Fackliga företrädare

Fackliga representanter för ST , SEKO, SACO-S och Polisförbundet i Region Bergslagen nås via vår växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Intermittent
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Vid behov
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Arrestvakt, Polisregion Bergslagen, PO Örebro, LPO Örebro, Stöd/Service 4

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 22 januari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen