Erfaren chefredaktör till tidningen Svensk Polis

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Kommunikationsavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

10 januari 2020

Ansök senast

10 februari 2020

Referensnummer

C33971/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker en erfaren chefredaktör till Polismyndighetens medarbetartidning Svensk Polis som har drygt 30 000 läsare. Tjänsten sorterar under enheten Nationell kommunikation en del av Kommunikationsavdelningen som leder och samordnar Polismyndighetens kommunikationsarbete och levererar ett proaktivt strategiskt och operativt stöd för hela myndigheten. Nationell kommunikation i Stockholm har det nationella ansvaret för Polismyndighetens tryckta och digitala kommunikation, i såväl interna som externa kanaler. Våra nationella konton i sociala medier har drygt 3 miljoner följare.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 30 000 medarbetare spridda på sju polisregioner i landet. Tidningen Svensk polis kommer ut med sex nummer per år. Delar av innehållet i den tryckta tidningen sprids externt via www.tidningensvenskpolis.se

Tidningen syftar till att
- Ge polisanställda verktyg att bli ännu bättre.
- Bidra till en god kultur och ökad stolthet.
- Förklara och förtydliga ledningsbeslut och strategiska inriktningar inom myndigheten.
- Öka kunskapen om och förståelsen för myndighetens arbete och organisation.
- Bidra till omvärlds- och invärldsbevakning i frågor relevanta för polisen.

Som chefredaktör kommer du att ingå i gruppen redaktionen där ett utvecklingsarbete just nu pågår för att stärka myndighetens kommunikativa förmåga. Redaktionen, som består av åtta webbredaktörer och den nu utlysta chefredaktörstjänsten, ansvarar för att skapa och anpassa innehåll till polisens digitala och tryckta kanaler inklusive samt för utvecklingen av det nationella redaktionella arbetet. Gruppen driver nätverk, utbildning, kommunikationsrådgivning samt ger redaktionellt stöd till olika projekt, kampanjer och aktiviteter på nationell nivå. Inom gruppen finns också delansvar för enhetens uppdrag att bemanna och hantera desken tillsammans med övriga medarbetare på enheten. Under 2020 startar ett utvecklingsarbete på enheten mot ett kanaloberoende arbetssätt. Tidningen kommer att vara en del av detta.

Arbetsbeskrivning

I chefredaktörens arbetsuppgifter ingår att ansvara för planering och produktion av tidningen Svensk Polis från ax till limpa. Det innebär planering av innehåll, kontakt med tryckeri, frilansjournalister, fotografer och andra aktörer relevanta för tidningsproduktionen samt ansvar för budget och ett antal administrativa uppgifter kopplade till tidningsutgivningen. Förmåga att självständigt skriva egna texter och att redigera andras. Arbetet sker i nära samarbete med kollegorna på enheten Nationell kommunikation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Journalistutbildning eller motsvarande högskoleutbildning inom mediaområdet
  • Minst fem års erfarenhet av tidningsproduktion i rollen som ansvarig chefredaktör eller motsvarande med helhetsansvar för produktionsprocessen
  • Mycket god erfarenhet av att redigera andras texter och förmågan att på ett diplomatiskt och konstruktivt sätt återkoppla skribenter.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbetat med personaltidningar.
  • Erfarenheter av arbete på kommunikationsavdelning.
  • Erfarenheter av att arbeta med redaktionellt material i flera kanaler.
  • Brett samhällsintresse.
  • Tidigare erfarenheter av arbete inom polisen eller andra rättsvårdande myndigheter
  • Erfarenheter av budgetsansvar.

För att lyckas i rollen som chefredaktör söker vi dig som är en uttalad lagspelare och som är positiv, självgående, lyhörd och idérik samt att du är intresserad av utveckling av redaktionella arbetssätt.Rollen innebär många kontaktytor i myndigheten och för att lyckas krävs ett prestigelöst förhållningssätt och förståelsen för den komplexitet som återfinns i alla stora organisationer och myndigheter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Gruppchef Charlotte Schröder, charlotte.schroder@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Anette NielsenHR-konsult, anette.nielsen@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Berg, SACO, tfn 010-563 91 37; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden SEKO tf 010-561 66 27; Sofia Ask Polisförbundet tf 010-56 38710

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 10 februari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen