Forensiker inom jämförande handstilsundersökningar till NFC Linköping

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu till vårt team en forensiker som har tålamod, trivs med att arbeta självständigt och är ansvarsfull. Hos oss kommer du att utvecklas och få erfarenheter för livet med engagerade och trevliga kollegor.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

13 januari 2020

Ansök senast

26 januari 2020

Referensnummer

C34454/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Informationstekniksektionen
Informationstekniksektionen arbetar bland annat med undersökningar av handstil, dokument och sedlar. Sektionens uppdrag vid NFC i Linköping är även att ha en samlad kompetens inom det it-forensiska området som innefattar bland annat data, bild, video, ljud, elektronik och mobiltelefoni. Uppdraget inom informationsteknik är att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten, för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra analysarbetet som utförs inom hela polisen. Informationstekniksektionen har cirka 70 medarbetare indelat i fem grupper.

Arbetsbeskrivning

På NFC finns ett internt utbildningsprogram som syftar till att ge den anställde dels generell kunskap om forensik, dels kunskap inom det specifika ämnesområdet.

Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen att utföra handstilsundersökningar, vilket innebär att undersöka och jämföra handskrift för att avgöra om en viss person kan ha utfört en viss skrift.

Övriga arbetsuppgifter:
• redovisa erhållna resultat till uppdragsgivare, både nationellt och internationellt
• vid behov svara som sakkunnig i domstolsförhandlingar
• hålla utbildning för poliser, åklagare m fl
• delta i internationellt samarbete
• andra i gruppen förekommande arbetsuppgifter

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• akademisk examen på magister-/masternivå inom relevant område t ex inom natur- eller samhällsvetenskap eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, t ex erfarenhet från utredande arbete i en handläggarroll.

• minst 5-års arbetslivserfarenhet

• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift, då det i arbetsuppgifterna ingår att dokumentera och redovisa utförda undersökningar

• goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift


Meriterande

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet av ISO-certifierat kvalitetsarbete
• erfarenhet av arbete vid myndighet
• erfarenhet av utredande arbete

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på mycket god förmåga att arbeta självständigt, att du är uthållig och har tålamod, är noggrann och ansvarsfull samt analytisk.

Arbetet kräver förmåga att urskilja detaljer samt ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende. Inför anställningen kommer anlagstest angående detaljseende att tillämpas.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Helene Andersson, tfn 010-562 84 11.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO-S, Nils Hydén, telefon 010-562 82 42
Polisförbundet, Per Thollin, 010-563 83 00
Fackförbundet ST, Heléne Tapper, telefon 010-562 81 78
SEKO Polisen, Ehrenfried Jäschke telefon 010-562 21 10

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker, NFC, Informationsteknik, Dokumentanalys

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26 januari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. C34454/2020 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr C34454/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen