Förundersökningsledare till Bedrägerisektionen

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

24 januari 2020

Ansök senast

16 februari 2020

Referensnummer

C34880/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Bedrägerisektionen är placerad vid den regionala utredningsenheten. Sektionsledningen består av en sektionschef och 12 gruppchefer. Totalt uppgår sektionen till 150 medarbetare, vilket behövs då bedrägerier och bidragsbrott är ett växande problem som i allt större utsträckning också utnyttjas av den organiserade brottsligheten. Som FU-ledare arbetar du antingen på utredningsgrupp och hanterar där förundersökningarna tillsammans med gruppchefen eller på samordningsfunktion där ärendena kommer in, initiala utredningsåtgärder görs och beslut fattas. Till samordningsfunktionen finns två utredningsgrupper kopplade och utredningar slutförs även där.

Förundersökningarna som bedrivs på sektionen kan vara både polis- och åklagarledda. Sektionen har också en yttre resurs med möjlighet till spaning. Ser man till de ärenden vi driver har vi att hantera ett stort inflöde ihop med stora komplexa ärenden, även med internationell karaktär.

Här ställs det krav på samtliga, men det ser vi är viktigt i vårt arbete med norm, kultur och likabehandling. Alla dessa områden är viktiga delar i vår strävan efter att bli en än mer attraktiv arbetsplats. Tillsammans ska vi utveckla en attraktiv arbetsplats och samarbetspartner och framgångsrik brottsbekämpning och uppklarning.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare kommer du att självständigt leda och driva förundersökningar. Du fattar beslut om förundersökningens inledande och avslutande, samt tvångsmedel i förekommande fall. Förväntningen på dig är att du kommer vara motorn i de utredningar som vi handlägger där du prioriterar, resurssätter och följer upp våra ärenden. Du kommer även få säkerställa att vi arbetar med kvalitet i våra ärenden.

Du kommer arbeta tätt tillsammans med utredare, andra förundersökningsledare, gruppchefer samt åklagare. Tillsammans med dina medarbetare kommer du även verka för verksamhetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete.

  • Leda och driva förundersökningar
  • Fattar beslut om förundersökningens inledande, avslutande samt tvångsmedel i de fall som de förekommer.
  • Verka för verksamhetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:
(SKA-krav)

  • Har en Polisexamen, en högskoleexamen inom juridik eller annan likvärdig erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.
  • Goda erfarenheter av utredningsarbete.
  • Goda kunskaper och kännedom om förundersökningsledning.
  • Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
(BÖR-krav)

  • Genomgått en nationell förundersökningsledarutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som relevant.
  • Haft en arbetsledande position
  • Har en högskoleexamen  inom ekonomi.

Personliga egenskaper:
Då rollen innebär att man kommer samverka både inom och utom myndigheten ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även krav på hög noggrannhet och för att trivas, samt bli framgångsrik i rollen är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga samt är ambitiös och driven i ditt arbete. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du är flexibel då man kommer att hantera många pågående ärenden samtidigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Patrik Lillqvist 0708951989

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Linn Svensson 0730370925

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort:
Kronoberg, Stockholm
Arbetstid:
Veckoplanerad arbetsid
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Funktion:
Förundersökningsledare till Bedrägerisektionen, Region Sthlm.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 16/2-2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen