Förundersökningsledare till joursektionen, Stockholm syd (Polis)

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

29 januari 2020

Ansök senast

11 februari 2020

Referensnummer

C34705/2020

Arbetsplatsbeskrivning

På Joursektionen i Sveriges största polisområde har vi som mål att arbeta aktivt, professionellt och med en hög grad av servicekänsla i sektionens alla olika delar. Tillsammans arbetar vi framåtsträvande för att ständigt förbättra vår verksamhet och arbetsmiljö för att bli Sveriges ledande och mest attraktiva joursektion.

Polisområde (PO) Stockholm Syd är uppdelat i åtta lokalpolisområden samt sektioner för BIN, Grova brott, Joursektionen, Operativt stöd och ett områdeskansli. Området innefattar city-nära tätorter, klassiska förorter, skärgård, idrotts- och evenemangsanläggningar samt ren landsortsbebyggelse. Vi söker nu poliser till Joursektionen för tillsvidareanställning som inspektörer. Om du som söker är polisassistent kommer du efter anställning att få ändrad tjänstebenämning till inspektör.

Jourverksamhet med tillhörande Förundersökningsledare (FU-ledare) bedrivs i Flemingsberg, Västberga och Södertälje. FU-ledare som dedikerat arbetar med Snabbare Lagföring (SLF) får sin placering i Västberga. Inom sektionen finns även grupper såsom handräckning, stationsbefäl, samordning, särskilda brott samt beredning/kort prognos.

Arbetsbeskrivning

Som FU-ledare till beredningsgruppen hanterar du beredningsärenden, kortprognosärenden samt biträda i snabbare lagföringsärenden (SLF).

Arbetsuppgiften kan innebära att du arbetar operativt där du kan komma att pröva olika tvångsmedel och frihetsberövanden.

Ditt uppdrag som FU-ledare innebär att du coachar och inspirerar utredare/administratörer inom sektionen i gruppens ärenden. Det kräver att du är duktig i FU-ledning av polisledda förundersökningar, men också att du har och sprider positiv energi, att du är mån om att driva den här sortens utvecklingsarbete och att du är intresserad av att samverka både med yttre medarbetare, kontaktåklagare, domstolsadministratörer m.fl.

Du behöver ha god kunskap om myndighetens uppdrag, mål och styrdokument så du självständigt kan bedöma situationer och kunna prioritera samt fatta adekvata beslut inom ramen för en förundersökning.

I och med joursektionens breda spändvidd av arbetsuppgifter finns möjligheter till vidareutveckling.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att:

·         Ansvara för att alla nödvändiga utredningsåtgärder utförs i ärenden i de aktuella brottskategorierna. Detta sker oftast muntligen med utredarna och administratörerna.

·         Arbetsleda och inspirera utredarna och administratörerna.

·         Fortlöpande ge återkoppling och hela tiden sträva mot förbättring av modellen.

·         Samverka med åklagare dels för att uppnå bästa effektivitet från brott till lagföring, och dels för att uppnå bästa möjliga kvalitét i den produkt vi överlämnar till åklagaren.

·         Skriva tydliga och inspirerande direktiv i ärendena.

·         Ansvara såsom FU-ledare i de SLF-ärenden där misstänkt är kallad till förhör.

Kvalifikationer

KRAV

Vi söker dig som har: 

 • Svensk polisexamen
 • Polismyndighetens nationella förundersökningsutbildning (NFU) alternativt annan jämförbar utbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar
 • Erfarenhet och vana av FU-ledning 
 • Haft anställning inom Polismyndigheten de senaste fem åren.

MERITERANDE 

Det är meriterande om du har: 

 • God erfarenhet av polisledda förundersökningar ”från ax till limpa”. 
 • Erfarenhet av arbetsledning och/eller samverkan med externa arbetspartners.
 • Erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete avseende ett flertal olika brottstyper och därtill aktuella tvångsmedel.

PERSONLIGA EGENSKAPER 

Vi söker dig som:

 • Positiv, energispridande och har en strävan att utveckla vår verksamhet.
 • Har god samarbetsförmåga och kan både ge och ta feed-back.
 • Har en väl utvecklad kommunikationsförmåga. Du behöver vara pedagogisk och kunna förmedla dina kunskaper och utveckla medarbetare. Du ska arbetsleda och tydligt kommunicera dina beslut med både interna och externa aktörer.
 • Vara flexibel och kunna ta sig an nya och andra arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Inspektör Tommy Kalenius, Tfn 010-5630253

HR-konsult Ingrid Lindtorp, Tfn 0727 129920, när det gäller rekryteringsprocessen

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel

114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning om max sex månader kan komma att tillämpas.
Arbetsort: Flemingsberg, men tjänstgöring kan komma i fråga på andra ställen i polisområdet.

Arbetstidsförläggning: VP 5:2. Veckoplanerad och förläggs i huvudsak mellan kl 08.00-16.30 under årets vardagar i enlighet med ASA/polis.

Tillträde: Snaraste enligt överenskommelse.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 11 februari 2020.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult Ingrid Lindtorp på tfn 0727 129920.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen