Region Syd söker Handläggare Samband (Sambandsansvarig) till RLC

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

14 januari 2020

Ansök senast

04 februari 2020

Referensnummer

C34505/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Regionledningscentralen i region Syd ansvarar för att leda den operativa ingripandeverksamheten i regionen. Arbetsplatsen består av operatörer samt befäl som tjänstgör dygnet runt och här bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Vid RLC leds och planeras också större händelser i regionen utifrån en regional operativ lägesbild. Samverkan med andra myndigheter och organisationer är en viktig del i sektionens uppdrag. Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är Polismyndighetens operativa enhet en bärande del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i hela myndigheten.

Ledningsstödsgruppen inom RLC Syd ansvarar för utbildning, radiosamband och administration av Regionledningscentralens operativa system. I gruppen ingår utöver sambandsansvariga även systemadministratör och administratör för RAKEL. Som medarbetare i Ledningsstödsgruppen är man delaktig i och tar ansvar för hela gruppens verksamhetsområde.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare samband, eller sambandsansvarig som det även kallas, kommer ditt arbete att präglas av en helhetssyn över RLC Syds verksamhet. Du kommer hantera sambandsfrågor inom RLC SYD och delta i det nationella samordningsarbetet. Att vara sambandsansvarig innebär att vara en länk mellan polismyndighetens Systemförvaltning, IT och RLC i teknikfrågor samt regionens kontakt i sambandsfrågor gentemot NOA/NLC. Du agerar även som Polismyndighetens företrädare gentemot andra myndigheter och organisationer i regionen.

I rollen ingår att organisera och genomföra utbildningar i handhavande och taktiskt uppträdande med radio vid såväl RLC Syd som ute i aktuella polisområden. Du kommer att förväntas bidra till utvecklingsarbetet genom att löpande utvärdera och utveckla arbetsmetodiken i radiohallen samt öka förståelsen för teknik och metodik hos den yttre personalen. Sambandsansvarig medverkar vid upprättande av sambandsplaner/kommenderingar hos polisområden och berörda enheter samt samverkar med dessa gällande handläggning av sambandsfrågor. Du kommer också att delta i utredningar, exempelvis vid LISA-anmälningar som rör radiokommunikation.

I övrigt innebär rollen som sambandsansvarig att medverka och känna ansvar för hela Ledningsstödsgruppens arbete avseende radio, utbildning och administration. Du kommer att sitta som en del av staben på RLC, vilket innebär att du jobbar under beredskap och vid behov kan behöva bistå verksamheten utanför ordinarie arbetstid.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
• Avslutad och godkänd gymnasieutbildning
• B-körkort, manuell växellåda.
• Dokumenterad utbildning/erfarenhet av sambandsteknik.
• Mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• Dokumenterad erfarenhet av myndighetsarbete.
• Dokumenterad erfarenhet som instruktör.
• Dokumenterad god teknisk kunskap rörande RAKEL och andra system i RLC-verksamheten.
• Dokumenterad erfarenhet av samverkan med andra myndigheter.

Ditt arbete kommer att präglas av helhetssyn över verksamheten. Eftersom arbetet som handläggare samband till viss del handlar om utbildning är det viktigt att du har god pedagogisk förmåga samt erfarenhet av att ha verkat som instruktör. Ett grundläggande teknikintresse är också av vikt.

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Du måste ha ett gott omdöme, god självkännedom och god förmåga att kommunicera med såväl användare som verksamhetsföreträdare. Som person är du positiv och lösningsfokuserad samt engagerad och strukturerad med förmåga att ta ett helhetsperspektiv över verksamheten. Du är utåtriktad och har en hög serviceanda. Stor vikt läggs vid din förmåga att skapa goda relationer internt och externt.

Vi kommer i denna process att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Elisabeth Nilsson, 0703-67 66 84 alt. elisabeth.nilsson@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Charlotte Edqvist, 0730-53 74 24 alt. charlotte.edqvist@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO-s nås via Kjell Frisdal, 0703-56 48 71, kjell.frisdal@polisen.se.
Seko Polisen nås via Marco Audinell, 0702-99 80 43, marco.audinell@polisen.se.
Polisförbundet nås via Theres Lindgren, 0702-87 89 99, theres.lindgren@polisen.se
ST nås via polisens växel, 11414

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare/polisinspektör med eventuell provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Flextid
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast (enligt överenskommelse)

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev (i PDF-format) senast den 4/2 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddade uppgifter eller om annan skyddsvärd information förekommer kontakta HR-konsult Charlotte Edqvist, 0730-53 74 24.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen