Är du vår näste jourförundersökningsledare i Helsingborg?

Polisområde nordvästra Skåne söker två nya förundersökningsledare i jourmiljö

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

31 januari 2020

Ansök senast

20 februari 2020

Referensnummer

C35030/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Utredningsjouren i Helsingborg, polisområde nordvästra Skåne behöver utöka vårt team.
Har du ett driv och engagemang utöver det vanliga? Gillar du snabba tempoväxlingar? Kan du leda både yttre personal och utredare med förundersökningsledning? Vill du ansvara för ordningen och säkerheten på polisstationen under jourtid? Då kanske du är vår näste jourförundersökningsledare.

Detta är även en möjlighet för dig som tidigare varit anställd som polis inom myndigheten, och som är intresserad av att börja arbeta inom Polisen på nytt - tveka inte, ansök idag.

Polisregion Syd har cirka 5 000 medarbetare. Regionen består av fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. Inom respektive polisområde finns lokalpolisområden, polisområdeskansli, utredningssektion/er och sektion för utredningsjourverksamhet.

Polisområde nordvästra Skåne består av fyra lokalpolisområden, utredningssektionen, utredningsjoursektionen och ett kansli. Polisområde nordvästra Skåne ansvarar inom sitt geografiska område för utredning i enlighet med den nationella brottskatalogen.

Arbetsbeskrivning

Vid utredningsjoursektionen arbetar du i en verksamhet som är igång under dygnets alla timmar och årets alla dagar. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Du leder utredningsarbetet i akutverksamheten för den utredningsverksamhet som bedrivs i polisområdet. Uppdraget innefattar huvudsakligen att:

• Stödja och leda den yttre personalen med förundersökningsledning dygnet runt rörande utredning av brott.

• Granska och utgöra polisområdets mottagare av de anmälningar om brott som inkommer till polisområdet samt fatta de inledande förundersökningsbesluten.

• Lämna förundersökningsdirektiv i de ärenden som inte överlämnas till annan organisatorisk enhet såvida inget annat är överenskommet.

• I samverkan med den yttre polisresursen och särskilt avdelade jourutredare vidta relevanta initiala utredningsåtgärder när brott anmälts samt kvalitetssäkra dessa.

• Förbereda överlämning av ärenden till den organisatoriska enhet som enligt fördelningsmallen har ansvar för den fortsatta handläggningen av ärendet, i de fall ärendet inte slutförs vid utredningsjoursektionen.

• I samverkan med åklagarmyndigheten vidta de utredningsåtgärder som är möjliga och relevanta under jourtid när det gäller frihetsberövade personer.

• Förmanspröva frihetsberövande avseende de som är misstänkta för brott och införts till arrest samt frihetsberövade inom ramen för vårdlagar och polislagen.

• Ansvara för de anhållnas restriktioner inom jourutredningsverksamheten.

• Arbetsleda utredare, assistenter och arrestvakter i det löpande arbetet.

• Ansvara för ordning och säkerhet på polisstationen (skyddsobjekt). Det råder krav på att vara beväpnad vid tjänstgöring.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

• Polisexamen i enlighet med Polisförordning 2014:1104
• Dokumenterad erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete under minst 6 månader
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• B-körkort manuell växellåda

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Nationell förundersökningsledarutbildning (NFU)
• Förberedande förundersökningsledarutbildningen och/eller
• erfarenhet av förundersökningsledning
• arbetsledarerfarenhet eller annan likvärdig erfarenhet
• erfarenhet av operativ ledning

Personliga egenskaper:

En förutsättning för att klara arbetsuppgifterna är att du
• ser helhetsperspektiv och arbetar strukturerat i emellanåt högt tempo

• har god förmåga att kommunicera, samverka och samarbeta med medarbetare på olika nivåer

• har ett driv och engagemang som gör att du kan arbeta både i grupp och självständigt

• har förmågan att arbeta under tidvis hög belastning utan att göra avkall på kvalitet

• ser kreativt och lösningsfokuserat på motgångar

• är pedagogisk, coachande och lyhörd

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer Joakim Ekstrand 0703-003299, 010-5617 184 & Anja Olsson 0703-494138, , 010-5614 987
Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Katja Nilsson, 010-56 146 62, 0730-677018.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, PONV – Fredrik Brokopp0768-55 88 31
ST region syd st.region-syd@polisen11414
SACO-S region Syd, Kjell Frisdahl saco-s.regionsyd@polisen.se070-356 48 71
Seko Polisen Monica Veberg, monica.veberg@polisen.se070-549 11 35

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inspektör med eventuell provanställning om sex månader.
Arbetsort: Helsingborg
Arbetstid: periodplanerad.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Förundersökningsledare, polisregion Syd, polisområde nordvästra Skåne, Utredningsjoursektionen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 20 februari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen