Jurister till Polismyndigheten Rättsenheten, Malmö

Är du redo för en större uppgift? Vi söker jurister till Rättsavdelningen, till gruppen Rättstillämpning 1 med placering i Malmö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Skåne län

Utlyst

29 januari 2020

Ansök senast

19 februari 2020

Referensnummer

C35048/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är med cirka 30 000 medarbetare Sveriges största myndighet. Myndigheten leds av rikspolischefen och är organiserad i sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden. Vissa uppgifter är mycket operativt verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.

Arbetsbeskrivning

Som jurist arbetar du självständigt med kvalificerad juridisk rådgivning, gör rättsutredningar, sekretessprövningar samt handlägger skadestånds- och ersättningsärenden. I arbetet kan även ingå remisshantering, yttranden till JO och JK. Ibland håller du interna utbildningar och deltar i olika projektgrupper. Du handlägger överklaganden till förvaltningsdomstolarna, varvid muntlig förhandling kan ingå. I dina arbetsuppgifter ingår till viss del av att skriva beslut som du antingen ska föredra för beslutsfattare eller själv besluta i. Du kommer även fungera som en juridisk rådgivare till den operativa polisära verksamheten.


Resor i arbetet förekommer.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • jurist kandidatexamen eller juristexamen
  • I närtid har du minst tre års arbetslivserfarenhet av självständigt juridiskt arbete
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande:

  • notariemeritering
  • arbetslivserfarenhet av självständigt juridiskt arbete inom domstol, myndighet eller annan offentlig förvaltning
  • arbetslivserfarenhet av annat juridiskt arbete från exempelvis en advokatbyrå eller juridisk byrå 
  • god kunskap om personuppgiftshantering
  • god kunskap om sekretesslagstiftning
  • arbetslivserfarenhet av att skapa utbildningsmaterial och att hålla utbildningar


Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som jurist inom polisen ska du vara lösningsfokuserad, flexibel och kunna leverera med god kvalitet även vid ett tidvis högt arbetstempo. Du är serviceinriktad och trivs med att arbeta resultatinriktat. Du kan arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga. Du är tydlig i ditt budskap och har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Cecilia Lindström Johnsson, tfn 010-5620048
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Emma Kvarfordt, tfn 073-088 27 51.


Fackliga företrädare
Fredrik Berg, SACO, tfn 010-563 91 37;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92;
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse, så snart som möjligt
Funktion: Jurist, Rättstillämpning, Rättsenhet syd, Rättstillämpning 1.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 februari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med referensnummer C35048/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen