Kommunpolis till LPO Klippan, region Syd

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

07 januari 2020

Ansök senast

23 januari 2020

Referensnummer

C34251/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Nordvästra Skåne har ca 650 anställda. Polisområdet består av fyra lokalpolisområden (Helsingborg, Ängelholm, Klippan och Landskrona). Organisatoriskt är resursen i lokalpolisområdet indelat i fem grupper varav tre är BF/IGV, en är utredning och en är stöd/service. Totalt är det 63 medarbetare som tjänstgör i LPO Klippan fördelat på de fem grupperna. LPO Klippan består av kommunerna Klippan, Åstorp, Bjuv, Svalöv och Perstorp. Tjänsten är främst inriktad på Åstorps kommun men man kommer att tjänstgöra som kommunpolis också i de andra kommunerna i lokalpolisområdet.

Arbetsbeskrivning

Kommunpolisen ska säkerställa att Polismyndigheten lokalt kan svara upp mot de samverkansöverenskommelser och medborgarlöften som träffats mellan kommunen och lokalpolisområdeschefen. Huvuduppdraget blir att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med kommunen och övriga samhället. Därutöver ska kommunpoliserna kunna representera polisen i samverkansarbetet gentemot kommunen och andra externa intressenter. Det övergripande målet är att funktionen ska bidra till det långsiktiga arbetet med att skapa goda relationer till olika samarbetspartners, vara motorn i det brottsförebyggande arbetet och att verka nära medborgarna.

I uppdraget som kommunpolis ligger en stor frihet i att anpassa arbetssättet efter de förutsättningar som finns i varje enskild kommun. Kommunpolisen är en samordnande funktion, en tydlig och tillgänglig väg in till Polismyndigheten, både för allmänheten och för olika samverkanspartners. Kommunpolisfunktionen är representerad i lokalpolisområdets ledningsgrupp och svarar direkt under LPO-chefen.

Kvalifikationer

Krav

  • Polisexamen i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
  • Erfarenhet av att ta ett helhetsansvar för uppdrag, både vad gäller den löpande verksamheten och för dess resultat
  • Goda kunskaper om lokalt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
  • Har en förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
  • Har erfarenhet av samverkansarbete med kommun och lokalsamhälle på olika nivåer 

Meriterande

  • Erfarenhet av ledningsgrupparbete
  • Utbildning i brottsförebyggande frågor
  • Erfarenhet av att leda arbete i projektform 

Personliga egenskaper

Du ska ha förmåga att självständigt kunna fatta beslut inom ramen för delegationen samt ta ansvar för och utveckla den egna verksamheten i relation till helheten. Du kan även utveckla arbetsmetoder för att kunna genomföra arbetet och du har en utvecklad problemlösningsförmåga. Du ska ha fallenhet och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra medarbetare och samhällsaktörer. Du ska även ha förmågan att inhämta kunskap om och ha förståelse för vad Polismyndigheten gör lokalt samt kan även förmedla detta och ge en realistisk bild av brottsligheten och problembilden. Du har en hög social kompetens, vilket gör att du kan skapa och upprätthålla nätverk samt har förmågan att samverka med både interna och externa aktörer. Du är en duktig kommunikatör likväl som en god lyssnare. Funktionen som Kommunpolis ställer krav på förmåga till flexibilitet då arbetsuppgifterna och verksamhetsområdena har stor variation.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

TF Chef LPO Klippan

Caroline Sempert

0761-037385

Fackliga företrädare

SACO, Kjell Frisdal, 070-356 48 71

Polisförbundet, Fredrik Brokopp, 0768-55 88 31

Seko Polisen och ST nås via polisens växel 11414

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Åstorp

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning om 6 månader

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 23 januari 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Linda Eriksson, E-post: linda.eriksson3@polisen.se.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

I den här rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen