Operativ analytiker till Aktionsgrupp Öst– vikariat.

Vi söker nu en operativ analytiker till Aktionsgrupp Öst. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor utvecklas och få arbeta målinriktat mot den grova organiserade brottsligheten i samverkan med andra myndigheter.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

08 januari 2020

Ansök senast

27 januari 2020

Referensnummer

A009.977/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Sektionen för aktionsgruppsverksamhet i Region Öst är en nationell resurs som är placerade i Norrköping. Vi arbetar företrädesvis i regionen men även nationellt och internationellt.

Vi samarbetar i våra ärenden med elva andra samverkande myndigheter i en gemensam satsning mot den grova organiserade brottsligheten.

Sektionen för aktionsgruppsverksamhet i region Öst söker en operativ analytiker som skall komplettera befintlig resurs. Som operativ analytiker kommer du ingå i vår utredningsgrupp som för närvarande består av fyra utredare och en operativ analytiker.

Arbetsbeskrivning

Som operativ analytiker i våra ärenden kommer du arbeta i stora och omfattande utredningar gällande grov organiserad brottslighet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med operativ analys och hemliga tvångsmedel. I arbetsuppgifterna ingår inhämtning, bearbetning, analys och redovisning av i ärenden inhämtad information.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen och/eller akademisk utbildning inom beteendevetenskap, sociologi, juridik, IT, ekonomi, kriminologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Erfarenhet av utredningsarbete
  • Mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet som operativ analytiker inom Polisen eller annan brottsbekämpande myndighet
  • Genomförd utbildning: Operativ analys vid förundersökning (grund samt fördjupad)
  • Erfarenhet av visualiseringsverktyg
  • Erfarenhet av arbete med databaser, analysprogram och informationssystem
  • Erfarenhet av polisens centrala system
  • Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel

Personliga egenskaper:

Eftersom du i rollen som operativ analytiker kommer ha många kontaktytor, externt såväl som internt, så ser vi att du är en person som har lätt för att samarbeta med andra och kan förhålla dig på ett flexibelt sett gentemot dina kollegor och samarbetspartners. Du är även en person med god analytisk förmåga, samt att du har en förmåga att kunna prioritera och arbeta på ett strukturerat sätt. Då vissa utredningar kan pågå över en längre tid så är det viktigt att du är uthållig och arbetar tills målet är uppnått.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Peter Aronsson: 010 – 56 650 70, peter.aronsson@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Ludwig Pöder: 010 – 56 672 72, ludwig.poder@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, nås vid eventuella frågor via 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Vikariat till och med 2021-05-31
Arbetsort: Norrköping
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse, dock snarast möjligt
Funktion: Operativ analytiker, Aktionsgrupp Öst

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan:

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.ost@polisen.se senast den 27/1 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A009.977/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A009.977/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen