Polisens regionledningscentral i Malmö söker operatörer

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

29 januari 2020

Ansök senast

26 februari 2020

Referensnummer

C35035/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är Polismyndighetens operativa enhet en bärande del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i hela myndigheten.

Vårt uppdrag är att stärka den operativa förmågan i polisområdena och att möta människor i deras initiala kontakt med polisen, bland annat i samband med akuta händelser och brottsanmälningar, och vi arbetar dessutom med långtgående utredningsåtgärder.


Regionledningscentralen (RLC) i region Syd ansvarar för att leda den operativa ingripandeverksamheten i regionen.  Arbetsplatsen består av operatörer, befäl och gruppchefer som tjänstgör dygnet runt.

Här bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Årligen inkommer drygt 580 000 telefonsamtal och ca 589 000 radioanrop. Vid RLC leds och planeras också större händelser i regionen utifrån en regional operativ lägesbild. Samverkan med andra myndigheter och organisationer är en viktig del i sektionens uppdrag. RLC Syd bedriver ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete i syfte att bli en attraktiv arbetsplats, stärka den operativa förmågan i polisområden och ge bättre service till medborgarna.

RLC Syd söker nu operatörer till RLC Syd med placering på Toftanäs i Malmö.

Arbetsbeskrivning

Operatörens huvuduppdrag är att ta emot inkommande samtal, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag enligt en nationellt fastställd prioriteringsordning. Operatörerna arbetar i team som består av civila och poliser under ledning av ett befäl.

Som operatör upprätthåller du en hög tillgänglighet, ger medborgarna ett bra bemötande och säkerställer att polisen snabbt kan respondera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar eller skyndsam hjälp.

Arbetet innebär också att ha överklick av yttre polisresurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevaka att patruller under uppdrag kan utföra och avsluta arbetet på ett säkert sätt.

Operatörer samverkar med andra myndigheter och organisationer/samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelserna, Räddningstjänsterna och ambulansverksamheten i regionen.

Regionledningscentralen bedriver ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete och söker motiverade medarbetare med intentioner att över tid bidra till verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 
• Gymnasieutbildning med godkänt betyg i svenska och engelska eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
• Minst 2 års arbetslivserfarenhet
• God datorvana 
• Behärskar svenska språket mycket väl i tal och skrift
• Behärskar engelska väl i tal och skrift

Meriterande: 
• Arbetslivserfarenhet från larmcentral, akutverksamhet, försvarsmakten eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• Ytterligare språkkunskaper som arbetsgivaren bedömer relevanta kan vara meriterande 

Personliga egenskaper 
• Du har en uttalad simultankapacitet och kan utföra flera arbetsmoment samtidigt utan att uppleva stress 
• Du har en god problemlösningskapacitet genom att snabbt förstå nya sammanhang och komplex information 
• Du är stabil och empatisk med förmåga att skapa kontakt, bemöta och under tidspress inhämta information från medborgare som befinner sig i utsatta situationer 
• Du har en utvecklad prioriteringsförmåga och klara av att arbeta systematiskt, metodiskt och noggrant under hög arbetsbelastning 
• Du har förmåga att med stöd av RLC-befäl leda operativ verksamhet och ge yttre resurser tydliga direktiv 
• Du har förmåga att under tidspress prestigelöst ta till sig instruktioner 
• Du har förmåga att arbeta självständigt och ha en väl utvecklad förmåga att samarbeta med kollegor och arbetsledare 
• Du har förmåga att samverka med andra funktioner inom polisen och med externa aktörer och samarbetspartners 
• Du har förmåga att verka i enlighet med Polisens värdegrund och medarbetarpolicy 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 


Arbetspsykologiska tester samt praktiskt simultantest tillämpas i rekryteringsprocessen.
Vecka 10 genomförs arbetspsykologiska tester.
Vecka 14 och 15 genomförs arbetsprov med simultantest.
Vecka 17 och 18 genomförs intervjuer.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten och verksamheten:
Gruppchef Torbjörn Carlson torbjorn.carlson@polisen.se Nås via 114 14.
Gruppchef Elisabeth Nilsson elisabeth.nilsson@polisen.se Nås via 114 14.

För frågor om rekryteringsprocessen:
HR-konsult, Olivia Josefsson olivia.josefsson@polisen.se nås via 073-052 78 84
HR-konsult, Annika Carlsson annika-m.carlsson@polisen.se nås via 072-506 67 62

Fackliga företrädare

SACO-S Kjell Frisdal tfn: 0703-56 48 71, ST inom Polisen Jörgen Mårtensson: 010-561 81 55, SEKO Polisen Monica Veberg tfn: 070 - 549 11 35 och Polisförbundet nås via växeln tfn: 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: v. 35, 2020.
Arbetsort: Malmö, Toftanäs
Arbetstid: Periodplanering, treskift


Anställningen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning/provtjänstgöring, preliminär start v 35 2020. Anställningen inleds med utbildning.

Arbetstiden är förlagd till dygnstäckande tre-skift, vilket innebär arbete dag/kväll/natt, inklusive högtider. Placering är Toftanäs.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26:e februari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Vänligen uppge i samband med ansökan om du har skyddad identitet. Interna sökande och personer med skyddad identitet uppmanas att ansöka via sin interna e-post. Har du skyddad identitet och ansöker från extern e-post eller har andra uppgifter du bedömer olämpliga att e-posta, kontakta ansvarig HR-konsult Olivia Josefsson, 0730 527 884 alt olivia.josefsson@polisen.se. Det går även bra att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, HR-direkt, 205 90 Malmö.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen