Regionalt it-brottscentrum i Stockholm söker it-forensiker med placering Gotland

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

14 januari 2020

Ansök senast

04 februari 2020

Referensnummer

C34470/2020

Arbetsplatsbeskrivning

För närvarande pågår etablering av ett regionalt IT-brottscentrum i Polisregion Stockholm med syfte att förstärka polisens förmåga att utreda IT-relaterad brottslighet. Uppbyggnaden av regionalt IT-brottscentrum är ett nationellt åtagande som löper under 2018-2020 vilket innebär att rekryteringar kommer att ske etappvis under perioden.

Vid regionalt it-brottscentrum finns flera olika kompetensområden såsom it-forensik, internetinhämtning, it-analys, en deskgrupp samt särkskild utredningskompetens gällande internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn (ISÖB) och komplex cyberbrottslighet (KCB).

Regionalt it-brottscentrum i Stockholm har uppdraget att bidra till en ökad kompetensutveckling avseende it-relaterad brottslighet över hela regionen och ska med sin förmåga dessutom utgöra en stödfunktion genom att bidra med expertfunktioner inom det it-relaterade området.

Vid de it-forensiska grupperna utförs bevissäkring av beslagtagna datorer, mobiltelefoner, navigationsutrustning och olika former av övervakningssystem.

Arbetsbeskrivning

• Analys av it-media i samband med förundersökning
• Husrannsakan i it-miljö i förekommande fall
• Medverka vid teknik- och metodutveckling
• Samverka med myndigheter och organisationer nationellt

Kvalifikationer

Kvalifikationer
•Eftergymnasial utbildning inom it-säkerhet/it-forensik, alternativt annan arbetslivserfarenhet eller utbildning som myndigheten bedömer som relevant
• Mycket goda it-kunskaper
• Erfarenhet av operativsystemen Windows, Unix, Linux och OS X
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
• Körkort B för personbil

Meriterande
• Erfarenhet av it-forensiskt arbete
• Erfarenheter av Live Forensics
• Kunskap om programmering. (Java, C#, Python etc.)
• Kunskaper om analys av skadlig kod
• Kunskaper i annat språk än svenska och engelska
• Extraktion av mobila enheter

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Dessutom krävs god förmåga att arbeta i grupp med stort enskilt ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt. Du har god social kompetens och bra kontakt- och samarbetsförmåga inom och utom polisen. Du är flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne.

Vi kommer att lägga stor vikt på personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Hanady Hussein
HR-konsult
073-0723954
hanady.hussein@polisen.se


Robert Lorentzson
Gruppchef
010-5635485

Fackliga företrädare

Sahhar Saremi - Facklig företrädare för ST 0735438075
Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Veckoplanerad arbetstid tillämpas. Vid frågor om veckoplanerad arbetstid är ni välkomna att kontakta oss men den kan sammanfattas med att tjänsten har heltidsanställning som oftast ligger under kontorstid men att avvikelser kan förekomma. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning.

It-forensisk verksamhet finns på sju orter inom polisregion Stockholm;
Kungsholmen, Södermalm, Visby, Solna, Sollentuna och Västberga.
Vid denna rekrytering gäller placeringen i Visby.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.
I samband med intervju kommer du få genomföra ett arbetsprov. Under arbetsprovet används bland annat programvaran FTK Imager vilken kan laddas ner gratis från AccessData.
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 3 februari 2020. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen