Teknisk produktspecialist till Radio-gruppen

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

07 januari 2020

Ansök senast

31 januari 2020

Referensnummer

A664.127/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 900 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 31 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Som Teknisk produktspecialist på Polismyndighetens Rakelprodukter arbetar du huvudsakligen med:

 • Utveckling och underhåll av köpta system
 • Konfiguration av Rakelmobiler
 • Att ha kontakt med interna och externa leverantörer
 • Att delta och även leda olika arbetsgrupper
 • Utarbetning av krav och testfall samt bistå vid tester av Rakelprodukter

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • Mycket goda kunskaper om Rakelprodukter
 • Kunskap om Rakels infrastruktur och funktioner
 • God förmåga att upprätta och underhålla dokumentation
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande

 • Kunskaper i radioteknik
 • Erfarenhet av Polismyndighetens Rakelprodukter
 • Erfarenhet av lednings och kommunikationssystem

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en egen drivkraft är orädd att ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Det är viktigt för oss att du kan samarbeta och att du kan hantera tempoväxlingar då omprioriteringar är vanliga. Du ska vara prestigelös och ha god problemlösningsförmåga. Du bör även vara strukturerad, pedagogisk och ha god förmåga att arbeta både enskilt och i grupp.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Rekryterande chef Lars Gustafsson, 010 5640062

Fackliga företrädare

Saco-S: Fredrik Bergh, tfn 010-563 91 37
Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10
ST: Kent Söderlund, tel. 072 221 27 50
Seko Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och bidrar till att skapa förtroende för polisen.

 

Ansökan:

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 31 januari 2020! Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Märk din ansökan med dnr A664.127/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen