Utredare till utredningsjourerna i Linköping och Norrköping

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu civila utredare till utredningsjourerna i Östergötland med placering i Norrköping och Linköping.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

29 januari 2020

Ansök senast

19 februari 2020

Referensnummer

C35014/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Arbetsbeskrivning

Utredningsjourerna i Östergötlands främsta uppgift är att hantera ärenden där personer är frihetsberövade. Verksamheten bedrivs under årets alla dagar i tvåskiftsarbete.

Som utredare i utredningsjouren kommer du hantera ärenden av stor variation både vad det gäller brott och behov av åtgärder. Du kommer främst hantera ärenden från din placeringsort, men jouren är även en länsresurs. Arbetet sker både enskilt och i grupp med andra. Du arbetsleds av förundersökningsledare från polismyndigheten men även åklagarmyndigheten.

I rollen som utredare ingår att kritiskt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vidta och avgöra betydelsen av information, dra slutsatser, bedöma samband mellan ett antal variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet.

Som utredare kommer du bland annat hålla förhör med målsägande, vittnen och misstänka. I arbetsuppgifterna ingår även andra utredningsåtgärder, bland annat att skriva beslagsprotokoll och begäran av olika tekniska undersökningar. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och socialtjänst. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset. Som civil utredare samarbetar du också med poliser som utöver utredningsarbetet bland annat genomför olika tvångsmedel som kräver polisexamen.

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort mått av eget ansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom juridik, kriminologi, psykologi, socialt arbete, statskunskap eller förvaltning alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig/
  • God datorvana
  • Goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.
  • B-körkort

Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet och/eller utbildning av utredningar och förhör/förhörsmetodik.
  • Erfarenhet av att tolka och tillämpa lagar och regler
  • Erfarenhet från andra verksamhetsgrenar inom polisen.

En förutsättning för arbete på jouren är att du klarar arbeta under högt tempo, är flexibel och beredd för omfall. Arbetet ställer stora krav på självständighet och struktur samtidigt som du måste ha god samarbetsförmåga och fungera väl i grupp. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt förväntas du vara kommunikativ och ha god förmåga att skapa kontakt och dialog. För att du ska trivas på arbetet måste du vara noggrann samt kunna hantera situationer som emellanåt är komplexa och pressade tidsmässigt. Det är även viktigt att du har ett tydligt rätts- och säkerhetsmedvetande och förmåga att sätta dig in i andras situation. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Jens Öhmark Chef utredningsjour 1 på 010 – 566 74 85 alt. jens.ohmark@polisen.se, eller Cecilia Westberg Chef utredningsjour 2 på 010 – 566 57 01 alt. cecila.westberg@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Ludwig Pöder 010 – 566 72 72 alt. ludwig.poder@polisen.se

Fackliga företrädare

ST, Sara Granberg 073-8073812
Polisförbundet, SEKO och Saco nås genom växeln 114 14 

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Norrköping eller Linköping
Arbetstid: Periodplanerad i tvåskift med kvälls- och helgtjänstgöring
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Utredare, Region Öst, PO Östergötland, Utredningssektionen, Utredningsjour 1 eller 2

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 februari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen