Polisregion Syd söker beslagshandläggare till Kristianstad, vikariat

Polisregion Syd söker beslagshandläggare till Kristianstad, vikariat.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Blekinge län, Skåne län

Utlyst

15 januari 2020

Ansök senast

29 januari 2020

Referensnummer

C34308/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polisområde Blekinge Nordöstra Skåne söker nu en beslagshandläggare till Beslagsgruppen i Kristianstad som är ansvarsfull, noggrann och serviceinriktad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Blekinge nordöstra Skåne sträcker sig från Hässleholm i väst till Karlskrona i öst. Det består av tio kommuner fördelat på de fyra lokalpolisområdena Hässleholm, Kristianstad, Karlshamn och Karlskrona. Befolkningen i området är cirka 336 000.

Anställningen är ett vikariat t o m 2020-08-31.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som beslagshandläggare innebär att du har ett övergripande ansvar vilket innefattar både administration och fysiskt arbete, bland annat tunga lyft, men även hantering av farligt gods, som bensin, gaser, explosiva ämnen m.m.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat sökningar i flertal IT-system, utlämning av gods, hantering av inkomna beslag, såsom förvaring, försäljning och förstörande, samt dokumentation av de åtgärder som vidtas i samband med detta. Vidare ska du kunna tolka domar och de direktiv som avser beslag för att kunna effektuera beslut och ha kontakter med utredare, förundersökningsledare, åklagare, domstolar och allmänhet. Du arbetar i en grupp av handläggare under ledning av en gruppchef.

Polismyndigheten arbetar med löpande verksamhetsutveckling, varför det är viktigt att du som söker är flexibel och öppen för att ta in ny utbildning eller rutiner, i linje med att förbättra och utveckla verksamheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
• avslutad och godkänd gymnasieutbildning
• goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
• B-körkort, manuell växel
• goda kunskaper i Microsoft Office-paketet
• kunskap i DurTvå, Polismyndighetens digitala utredningsstöd.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• erfarenhet och kunskaper i andra av Polismyndighetens interna system
• erfarenhet av funktion som beslagshandläggare
• erfarenhet av administrativt arbete inom Polismyndigheten

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du:
• har god kommunikativ förmåga både i tal och skrift
• har förmåga att prioritera, även vid tidspress
• har en mycket god samarbetsförmåga men kan även arbeta självständigt
• är flexibel, vilket innebär att du har förmåga att prioritera och snabbt kan växla mellan arbetsuppgifter och tempo
• är serviceinriktad du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar
• är noggrann och ansvarstagande i ditt arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

För information om uppdraget kontakta gruppchef Pontus Falk, 0738-504716.

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, 010-56 20127, annelie.holgersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Per Elmberg, 010-5620343, ST Blekinge nordöstra Skåne, Miguel Jarl, tel. 010-5617179, st.blekinge-nordostra-skane@polisen.se, SACO-S region Syd, Kjell Frisdal, 070-356 48 71, saco-s.regionsyd@polisen.se, Seko Polisen, Ehrenfried Jäschke, 010 – 56 22 110, ehrenfried.jaschke@polisen.se.

Övrig information

Anställningsform: Vikariat t o m 2020-08-31
Arbetsort: Kristianstad
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Administratör med funktion som handläggare beslag, Beslag 1 Polisområde Blekinge Nordöstra Skåne.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29 januari 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, annelie.holgersson@polisen.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen