Polisstuderande för sommarvikariat, Stockholms och Gotlands län

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Gotlands län, Stockholms län

Utlyst

13 januari 2020

Ansök senast

31 januari 2020

Referensnummer

C34426/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Region Stockholm består av Stockholms län och Gotland och har ca 7200 medarbetare. Det finns fyra polisområden inom regionen: Nord, City, Syd samt Gotland. Vidare finns det fyra regionala enheter: Gränspolisenheten, Operativa enheten, Underrättelseenheten och Utredningsenheten samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Vi söker nu flertalet polisstuderande för sommarvikariat inom receptions-, stöd och berednings- samt utredningsverksamheten med placering vid våra polisområden, lokalpolisområden, sektioner och regionala enheter i Stockholms och Gotlands län.

Vi välkomnar ansökningar från polisstuderande på alla polisprogram i Sverige oavsett var du kommer söka aspiranttjänstgöring.

Arbetsbeskrivning

RECEPTIONSVERKSAMHETEN
Som administratör i receptionsverksamheten har du en viktig samhällsfunktion där du är Polismyndighetens ansikte utåt och ibland besökarens första kontakt med polisen. Arbetet sker till viss del via telefonsamtal och mail men i huvudsak direktkontakt med besökare. Ditt uppdrag är att hjälpa medborgare som uppsöker oss av olika skäl. Arbetet innebär att upprätta polisanmälningar av olika dignitet samt hantera delgivningar, hittegods, initiera utredningar som kan innebära att hålla enklare förhör och i övrigt bistå med andra förekommande administrativa arbetsuppgifter. Samverkan med olika aktörer sker både internt och externt.

STÖD OCH BEREDNING I UTREDNINGSVERKSAMHETEN
Arbetet sker utifrån behov som förundersökningsledare och utredare har till stöd i och beredning av förundersökningar. Stödet ges i form av bild- och filmhantering, beställning av tekniska och it-forensiska undersökningar, spårhantering, hantering av beslag och dokumentation samt andra arbetsuppgifter kopplade till förundersökningar i jour- och kontorsmiljö.

UTREDNINGSVERKSAMHETEN
Arbetet sker under ledning av en förundersökningsledare som ger direktiv i ärenden. Ditt primära uppdrag är att hålla och dokumentera förhör, informationsinhämtning och upprätta handlingar i pågående förundersökningar.

Kvalifikationer

KRAV
Vi söker dig som:
• är polisstuderande och har avslutat termin 2 eller 3, alternativit avslutar termin 2 i vår
• har kunskaper i Durtvå

MERITERANDE
Det är meriterande om du:
• har arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel
114 14

Övrig information

Anställningsform: Allmän visstidsanställning.
Omfattning: Heltid.
Placering: Sker utifrån önskat geografiskt läge och verksamhetens behov.
Arbetsort: Arlanda, Botkyrka, Farsta, Flemingsberg, Globen, Haninge, Huddinge, Järfälla, Kungsholmen, Nacka, Norrtälje, Rinkeby, Skärholmen, Sollentuna, Solna, Södermalm, Södertälje, Täby, Visby och Vällingby.
Arbetstid: Dag- och kvällstid under vardagar, helger kan förekomma.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Från tidigast måndag 24 februari och senast fredag 13 mars kommer du att bli kontaktad av en rekryterande chef.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Har du frågor om rekryteringsprocessen, skyddade personuppgifter eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd tar du kontakt med ansvarig HR-konsult på andrea.guth@polisen.se. Har du frågor gällande någon av anställningarna tar du kontakt med regional samordnare på annika.battaglioli@polisen.se eller 073-331 59 62.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen