Redovisningsekonom till Ekonomiavdelningen och PAC i Linköping

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Ekonomiavdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

15 januari 2020

Ansök senast

29 januari 2020

Referensnummer

C34542/2020

Arbetsplatsbeskrivning

PAC Ekonomi är en sektion inom Ekonomiavdelningen. PAC är placerat i Linköping och ansvarar för hela Polisens ekonomiadministration(EA), i Linköping finns även Polisens Personaladministration (PA).

Inom EA hanteras redovisning/ekonomiadministration, upprättande av Polismyndighetens årsbokslut samt Polisens ekonomihandbok. 

Redovisningsgruppen består av 10 personer samt en gruppchef.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomihandläggare arbetar du med redovisning i affärssystemet UBW, vilket omfattar hantering och bokföring av omföringar, leverantörsbetalningar och kundinbetalningar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att utgå från redovisningsgruppen och består av: 

  • löpande redovisning
  • kontroll av betalfil
  • månadsavstämningar m.m.

Du ansvarar för att redovisningsunderlag levereras i tid och håller överenskommen kvalitet, göra stickprovskontroller och svara på frågor från verksamheten. Systemadministration, utredningar av diverse ekonomiska händelser samt delta i utvecklingsprojekt är också en del av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • minst kandidatexamen inom ekonomi med inriktning mot redovisning
  • minst 3 års erfarenhet av redovisningsarbete i närtid
  • erfarenhet av arbete i ekonomisystem
  • erfarenhet av arbete i Microsoft Office-programmen Word, Excel och PowerPoint
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • erfarenhet av statlig redovisning
  • erfarenhet av arbete i ekonomisystemet UBW 

Arbetet kräver att du har en god förmåga att analysera och lösa problem samt är strukturerad och noggrann. Då arbetet tidvis kan innebära en högre arbetsbelastning bör du även vara stresstålig. Du drivs av att samarbeta och kommunicera samt ge ett positivt kundbemötande. Du är flexibel och har en hög känsla för service. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Irene Näsman, tfn 010-563 51 40

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Felicia Flyckt, felicia.flyckt@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningen:
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning om 6 mån
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare - Handläggare - ekonomi

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29 januari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen