Polisregion Öst söker en ansvarig för verksamhetsnära IT-funktionalitet

Är du redo för en större uppgift? Vid varje Polisregion finns idag ett regionkansli som bland annat har till uppgift att stödja regionpolischefen med planering och uppföljning av verksamheten på övergripande nivå.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

29 januari 2020

Ansök senast

18 februari 2020

Referensnummer

A022.203/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 31 000 medarbetare fördelade över sju geografiska regioner. Vid varje Polisregion finns idag ett regionskansli som bl.a. har till uppgift att stödja regionpolischefen med planering och uppföljning av verksamheten på övergripande nivå, att tillsammans med polisområdenas kanslier stödja lokalpolisområdena i det brottsförebyggande arbetet och bedriva omvärldsbevakning med fokus på verksamheten i regionen.

Polisregion Öst har ca 2000 anställda. Regionen består av de tre polisområden, Östergötland, Jönköping och Södermanland, tre regionala enheter och ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Nu söker regionkansliet i Polisregion Öst en regionalt mottagaransvarig (RMA) som kommer vara stationerad i Linköping.

Arbetsbeskrivning

Inom polismyndigheten finns det en samarbetsmodell vad gäller IT-utveckling. Modellen grundar sig på myndighetens strategier och verksamhetsplaneringsprocess i vilka ingår ett medarbetardrivet och verksamhetsstyrt arbetssätt. Samarbetsmodellen omfattar Polismyndighetens IT-avdelning och samtliga polisregioner och nationella avdelningar. Samarbetsmodellen reglerar förhållandet och samarbetet mellan organisatoriskt jämbördiga parter.

I relationen mellan IT-avdelningen och övriga verksamheten är det verksamheten som ska uttrycka sina behov av nya eller förändrade förmågor, medan det är IT-avdelningen som ska ta fram de tekniska lösningar som krävs för förmågornas genomförande. Verksamheten ansvarar därefter för det operativa införandet av IT-lösningar och för eventuell nyttohemtagning.

Som RMA kommer du att:
- Ansvara för att samordna verksamhetens krav, förändringsleda och införa förmågor som stöds av IT-utveckling.
- Vara Polisregion Östs representant i nationella IT-avdelningens samordningsforum. I den rollen ingår att bereda förslag till huvudleveranser i kommande års IT-plan ur ett samordnande införandeperspektiv, samt att bereda önskemål som inkommit från verksamhetens ledningsgrupper
- Rapportera till sin polisregions ledning och kansli om helhetsbilden av pågående kravställning, förändringsledning och införande.
- Bereda frågan om nominering av representanter (så kallade RIFA) till Behovs och införandeforum från den egna verksamheten.

Tjänsten innebär till viss del resor, främst till Stockholm och i Region Öst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
- Eftergymnasial utbildning, där du minst innehar en kandidatexamen, inom relevant område eller erfarenhet inom relevant område som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Flera års erfarenhet av att ha arbetat med IT-utveckling och systemförvaltning
- Erfarenhet av att ha förberett och föredragit ärenden för ett ledningsforum
- Erfarenhet av att utföra behovsanalyser och implementering av IT-system
- Erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete inom IT
- Mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och i skrift
- Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
- Körkortsbehörighet B

Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning
- Erfarenhet av att arbeta i projekt där du haft en ledande roll
- Flera års erfarenhet av att ha sammanställt information

Vi söker dig som har en mycket god social förmåga, vilket innefattar en god självkänsla för att kunna samarbeta och ha lätt för att bygga upp goda relationer inom och utanför Polismyndigheten. Utöver det ska du ha förmåga att engagera och entusiasmera verksamhetsansvariga chefer och medarbetare, samt kunna leda och prioritera utan att vara chef. Då du har ett stort ansvar i din roll så är det viktigt att du har en god analytisk förmåga samt kan sammanställa stora mängder information och föredra informationen på ett lättbegripligt sätt. Du ska kunna anpassa din information och kommunikation beroende på mottagare. Då du kommer att ha kontakt med olika funktioner i myndigheten så är det viktigt att du har en god förmåga att ta och ge återkoppling.

Vi kommer lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Tester kommer att användas under rekryteringen.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Sofia Karlsson – 010-56 656 23, sofia-c.karlsson@polisen.se

Fackliga företrädare

SEKO Polisen, Jan Tuvesson 0761-349 310, Fackförbundet ST, Ellinor Gårdeke, 072-532 65 00, SACO och Polisförbundet nås vid eventuella frågor via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid, dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Samordnare, Region Öst, Regionskansliet, Grupp 1

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.ost@polisen.se senast den 18 februari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A022.203/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A022.203/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Natalie Hansson på natalie.hansson@polisen.se alternativt 010-566 56 81.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen