Samordnare till Noa, Beredningsenheten, Operativt verksamhetsstöd, Sthlm

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

16 januari 2020

Ansök senast

31 januari 2020

Referensnummer

282/19

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Samordnare till Noa, Beredningsenheten, Operativt verksamhetsstöd – en spännande roll för dig som är driven, strukturerad och kommunikativ. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Anställningen är tidsbegränsad på ca 1 år med möjlighet till förlängning.

Noa – Beredningsenheten

Beredningsenheten vid Noa har följande huvuduppgifter: 

 • Samordning och uppföljning av den myndighetsgemensamma satsningen mot
  organiserad brottslighet
 • Samordning och uppföljning av Polismyndighetens gemensamma operativa planering
 • Styrning och uppföljning av Polismyndighetens process för utredning och lagföring

Operativt verksamhetsstöd

Gruppen Operativt verksamhetsstöd ansvarar för att driva och följa upp processen för utredning och lagföring. I uppdraget ingår att kravställa utveckling av metoder, kompetens och IT-stöd för den brottsutredande verksamheten. Vidare ansvarar vi för samordningen av Polismyndighetens utveckling av metoder, arbetssätt och kompetens för arbetet i de utsatta områdena. Vi har även ansvar för informationsägarskapet, dataskyddet och personuppgiftsbehandlingen i IT-system och digitala lagringsytor som stödjer den brottsutredande verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att samordna Polismyndighetens verksamhetsutveckling för att skapa förmåga till operativ användning av möjligheterna som följer av EU:s interoperabilitet-initiativ. Ett initiativ som möjliggör kontroller mot flera EU-centrala IT-stöd via en gemensam sökportal. Samordningen syftar till att kartlägga, ta fram och införa arbetssätt och rutiner som bygger på gemensamma metoder, kompetens och IT-stöd så att Polismyndigheten fullt ut använder interoperabiliteten för operativa kontroller av personer, fordon och andra objekt.

Uppdraget innebär samordning av Noas enheter och kravställning, utifrån ett processägarperspektiv, i samarbete med IT-avdelningen (som har det övergripande ansvaret). I uppdraget ingår även myndighetssamverkan med andra relevanta myndigheter som också är berörda av interoperabilitet-initiativet.

Genom arbetsuppgifterna kommer du att arbeta med alla medarbetarna på sektionen. Du kommer vara delaktig i sektionens samtliga ansvarområden. Vi arbetar till stora delar tillsammans där de flesta av arbetsuppgifterna löses genom ett agilt arbetssätt. Då rollen innebär många kontaktytor både inom och utanför myndigheten, ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som uppfyller nedan krav:

 • Akademisk utbildning eller annan utbildning eller kunskaper förvärvat på annat sätt som arbetsgivaren finner adekvat
 • Erfarenhet av att samordna och följa upp uppdrag med samarbetspartners
 • Erfarenhet av analytiska arbetsuppgifter
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan har:

 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av kravställning
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete
 • Erfarenhet från brottsbekämpande myndighet

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är självgående och har ett strukturerat arbetssätt. Du har ett strategiskt tänkande samt ett problemlösande arbetssätt. Genom ditt driv, din förmåga att samarbeta och ditt sätt att entusiasmera kollegor, kan du genomföra och komma i mål med dina uppdrag. Dessutom krävs förmåga att hantera många olika arbetsuppgifter samtidigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Tommy Kangasvieri, tfn 070-841 40 08

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Susanne Franzén, tfn 073-09 63 795

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, Saco, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden SEKO, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på ca 1 år med möjlighet till förlängning
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Samordnare, Nationella Operativa Avdelningen, Beredningsenheten, Operativt verksamhetsstöd

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 31/1 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 282/19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr. 282/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen