Systemtekniker, inriktning drift/support till Nationella operativa avdelningen

Är du redo för en större uppgift? Noa söker Systemtekniker med inriktning drift och support till Utredningsenheten.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

13 januari 2020

Ansök senast

30 januari 2020

Referensnummer

271/19

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna.

Avdelningen ska bestå av åtta organisatoriska enheter: en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Utredningsenheten ansvarar också för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten.

Inom Utredningsenheten ansvarar Sektionen för Särskilda Insatser (SSI) för de gemensamma IT-system som används för att avslöja och förhindra allvarliga brott. Det vilar ett stort ansvar på gruppen att hålla systemen driftsatta och ansvara för utveckling och utbildning samt anpassning till andra system.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett team som har helhetsansvar för det IT-baserade inhämtningssystem som servar Sveriges brottsbekämpande myndigheter. Den primära uppgiften som systemtekniker innebär drift och övervakning, användarkontakter, ta emot och behandla felrapporter, felsöka/ åtgärda fel samt dokumentation och testning.

Systemet är komplext och arbetsuppgifterna kan variera kraftigt. En utmaning blir att med tiden förvärva en bred kunskap om systemets funktionalitet och samtidigt ha användarnas perspektiv med sig.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Relevant utbildning inom IT eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms motsvara efterfrågad nivå
  • Flerårig erfarenhet av drift och/ eller support av komplexa IT-system
  • Goda kunskaper i engelska
  • Kunskap om Windows server eller Linux CentOS

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Akademisk examen, inriktning data/IT
  • Erfarenhet av testning
  • Kunskap om trafikflöden i mobila nät
  • XML-hantering
  • Erfarenhet av SQL-skript
  • Erfarenhet av programmering/shell-skript

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet och vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens och din förmåga att variera mellan att arbeta självständigt och att arbeta i team. Du ska vara analytisk, med ett eget driv. Du behöver kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter och hantera stress då arbetet ibland har hög arbetsbelastning och du måste klara av att hålla mycket i gång samtidigt.

Funktionen kräver att du har förståelse för de extra krav på sekretess och integritet som ställs på hantering av informationen i verksamheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef
Mårten Nordlander, tfn 010-564 10 86.
Undrar du något om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult:
Dana Däversjö 0730-86 97 80.

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-49 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse
Funktion: Systemtekniker, Noa, Utredningsenheten

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap krävs men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 30/1 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 271/19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 271/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen