Vill du bli vår teknikspecialist inom PKI- och certifikatsystem?

Vill du arbeta med framtidens IT-system som säkerställer äkthet hos pass? Vi söker en blivande PKI- och certifikatexpert som skall vara med och utveckla framtidens teknik för att utfärda och säkerställa äkthet för pass och andra resehandlingar.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

03 februari 2020

Ansök senast

24 februari 2020

Referensnummer

A059.715/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

IT-avdelningen tar fram moderna digitala verktyg som hjälper polisen utföra sitt jobb dygnet runt, året om. Polisens it-avdelning har ca 900 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Du kommer ingå i en grupp som är specialister inom den teknik och de system som används ute i verksamheten för att ta emot ansökan och utfärdandet av pass och ID-handlingar till svenska medborgare, men även för utbyte av certifikat för elektroniska resehandlingarna internationellt.

Arbetsbeskrivning

Gruppen arbetar enligt agil utvecklingsmetodik och i våra team fördelas arbetet att kravställa, utveckla, testa och förvalta applikationer på teamets medlemmar.

Som teknikspecialist inom PKI får du: 

 • Chansen att bli en duktig PKI/certifikat-specialist.
 • Arbeta med att utveckla nya tjänster som ger effektivare verksamhetsverktyg inom området pass/resehandlingar. Vi står inför en hel del spännande teknikskiften.
 • Du får arbeta med underhåll och vidareutveckling av certifikatsigneringssystemet EJBCA samt kringfunktioner för certifikatförsörjning mot polisens olika verksamhetssystem.
 • Följa utvecklingen och internationella samarbeten inom området PKI för att vi ska säkerställa att Svenska resehandlingar och ID-kort ska fungera korrekt och kunna utläsas och hanteras av andra länder/parter i världen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskoleutbildning inom IT/data eller motsvarande
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

Det är värdefullt om du även har någon eller flera av följande erfarenheter av att:

 • Arbeta med EJBCA
 • arbeta med utveckling och förvaltning av Open source miljöer (gärna komplex server-, katalogtjänst-miljö med hög säkerhetsnivå)
 • erfarenhet av projekt och uppdrag som omfattat PKI/certifikat hantering
 • sätta upp certifikatsprofiler
 • utbildning inom PKI
 • arbete med utveckling och implementering av utfärdande av e-legitimationer eller motsvarande

Personliga egenskaper

Vi söker dig som drivs av att skapa bra verktyg för operativ verksamhet och vill utvecklas inom rollen som teknikspecialist inom PKI/certifikat. För att trivas i denna roll ska du vara följa utvecklingen inom dina kompetensområden, samt vara nyfiken och engagerad. Du har samarbetsfokus gentemot verksamhet, kollegor och chefer. Du är noggrann och säkerhetsmedveten med en förmåga att se till helheten för att ge bästa möjliga verktyg för användare ute i polisens operativa verksamhet.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom vår organisation.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta t.f. chef Jeanette Isaksson Lundroth 010-563 48 34 eller ansvarig rekryterare Lilian Westin 072-242 62 27.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev, meriter och utbildning/examen (glöm inte beskriva dina tekniska kunskaper och erfarenheter inom PKI mm) via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 2020-02-24. Märk din ansökan med ref.nr A059.715/2020 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet kontakta ansvarig rekryterare per telefon.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Till toppen