Teknikspecialist, inriktning nätverk till Nationellt it-brottscentrum, Noa

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

14 januari 2020

Ansök senast

03 februari 2020

Referensnummer

269/19

Arbetsplatsbeskrivning

Vid Noa:s utredningsenhet finns sektionen Nationellt it-brottscentrum (SC3) som idag består av ca 100 medarbetare. Sektionen har mer än dubblerats i storlek de senaste tre åren och inryms nu i helt nya lokaler i kvarteret Kronoberg, belägna på Kungsholmen i Stockholm. Det är en modern arbetsplats som erbjuder ett stort utbud av arbetsuppgifter och flexibilitet.

Nationellt it-brottscentrum utgör polisens expertfunktion för utredning av komplexa cyberbrott och andra brott där internet är en bärande del.

Digital bevisning finns att hitta i alla brottstyper varför vi på Nationellt it-brottscentrum måste ha en bred kompetens samt ha förmågan att utreda alla ärenden och brott som anses vara principiellt viktiga för polismyndighetens utveckling. Vi strävar efter att prova nya metoder i utredningssyfte samt att vi ständigt försöker testa rådande lagstiftning för att utveckla utredningsverksamheten.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag består i huvudsak av att stödja den brottsbekämpande verksamheten inom hela Polismyndigheten genom operativa analyser av nätverkstrafik, upptäcka och spåra brottsliga företeelser. Arbetsuppgifterna på gruppen består i övrigt av bland annat avancerad internetinhämtning, arbete med kryptovalutor, hemliga tvångsmedel, programmering, bevissäkring och analys av metadata.

Du kommer att medverka vid teknik- och metodutveckling inom området. Samverka med polisregioner, myndigheter och organisationer både nationellt och internationellt. Representera nationellt it-brottscentrum vid konferenser, utbildningar och samverkansforum.

Beredskapstjänstgöring kan förekomma. Arbetet vid nationellt it-brottscentrum kan medföra tjänsteresor både in- och utrikes, ibland med kort varsel.

Kvalifikationer

 • Mycket goda kunskaper och erfarenhet av analys av ip-baserad nätverkstrafik, inklusive paketdata
 • God kunskap om internet och dess beståndsdelar
 • Vana att hantera stora informationsmängder och data
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska 

Meriterande

Erfarenhet av arbete inom/av:

 • Programmering/scripting, exempelvis Python och Bash
 • OSINT
 • GIAC Network Forensic Analyst (GNFA) certifiering eller motsvarande utbildning
 • CISSP, Certified Information Systems Security Professional
 • OPSEC
 • Incident Response
 • DevOps
 • Malware analysis
 • Darknet  - deep web
 • Kryptovalutor
 • Linux och Windows
 • VPN och brandväggar
 • NCFI (Nordic Computer Forensic Investigators)

Personliga egenskaper:

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Dessutom krävs god förmåga att arbeta i grupp med stort enskilt ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt. Du ska ha stort engagemang och vilja att utveckla och driva verksamheten framåt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga

Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta Gruppchef Johan Dahl 010-56 386 44

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringen/anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Veckoplanerad arbetstid.

Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap krävs. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 3 februari  2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 269/19 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 269/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi erbjuder:

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 31.000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen