Underrättelsesamordnare till Nybro

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kalmar län

Utlyst

27 januari 2020

Ansök senast

17 februari 2020

Referensnummer

A045.954/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en samordnare till vår grupp vid underrättelseenheten i polisregion Syd. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisens underrättelseverksamhet är en väsentlig del av polisens kärnverksamhet. Uppdraget innefattar bl.a. att inhämta, bearbeta, analysera och delge den information som kommer från allmänheten, enskilda medarbetare och andra underrättelsekällor. Underrättelseverksamheten är den verksamhetsgren inom polisen som producerar kunskap om kriminella miljöer och brottsliga fenomen.

Vid underrättelseenheten bedrivs operativ och strategisk underrättelseverksamhet i syfte att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet. Underrättelseenheten levererar beslutsunderlag till polisregionens, polisområdets och lokalpolisområdenas ledning liksom till utredningsverksamheten och den brottsförebyggande verksamheten. Därtill sker samverkan med andra brottsbekämpande myndigheter.

Arbetsgruppen består av analytiker, underrättelsesamordnare och underrättelsehandläggare som är placerade på olika orter i polisområde Kalmar Kronoberg.

Arbetsbeskrivning

Som underrättelsesamordnare kommer du att arbeta med underrättelseanalys och skapa kunskapsunderlag i syfte att stödja beslutsfattande och bekämpningen av allvarlig och organiserad brottslighet. Underrättelsesamordnaren utgör ett underrättelsestöd till den operativa verksamheten vid lokalpolisområdet och ett beslutsstöd mot lokalpolisområdes ledning och andra utpekade funktioner. Fokus för funktionen är den lokala problembilden i lokalpolisområde Nybro, vilket innefattar brottsområden inom den polisoperativa inriktningen mot allvarlig och organiserad brottslighet samt mängdbrott.

Det dagliga arbetet bedrivs i databaser och analysprogram med syfte att strukturera, sammanställa och analysera stora informationsmängder. Uppdraget är att producera underrättelser av framförallt operativ karaktär, men även medverka i framtagandet av beslutsunderlag av strategisk karaktär.

Arbetet utförs individuellt eller i grupp och presentationer sker både skriftligt och muntligt. Verksamheten bedrivs ofta i samverkan med andra funktioner inom organisationen men ställer även krav på självständigt och målinriktat arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Bearbeta, analysera och till viss del inhämta underrättelseinformation i digital miljö.
 • Kartlägga kriminella aktörer och brottslighet.
 • Genomföra lokal omvärldsbevakning.
 • Bedöma och dra slutsatser om händelseutveckling i den kriminella miljön.
 • Producera och delge beslutsunderlag i form av lägesbilder och problembilder.
 • Skapa underlag som utgör beslutsstöd för lokalpolisområdets ledning och andra utpekade funktioner inför beslut om åtgärder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Polisutbildning eller för funktionen relevant högskole-/universitetsexamen. Alternativt minst två års erfarenhet som handläggare/motsvarande inom Polismyndigheten eller annan statlig myndighet som arbetsgivaren bedömer är relevant för funktionen.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.
 • Goda kunskaper i Office-paketet.
 • Körkort klass B.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Utbildning och/eller erfarenhet av underrättelseverksamhet.
 • Erfarenhet från handläggning vid myndighet eller offentlig verksamhet.
 • Erfarenhet av att ta emot, strukturera och bearbeta stora mängder information.
 • Erfarenhet från myndighetssamverkan.
 • Erfarenhet av att hålla föreläsningar eller presentationer.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer stora krav på kreativitet, analytiskt tankesätt, självständighet och initiativförmåga. Som person är du strukturerad och noggrann. Dessutom är du mål- och resultatinriktad och du har god förmåga att hantera stressfyllda situationer utan att tumma på kvaliteten. Du har en god förmåga att tillgodogöra dig ny kunskap samt att snabbt växla mellan olika ämnesområden och arbetsuppgifter. För att trivas och fungera i rollen krävs också att du har en god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ med förmåga att vara tydlig och pedagogisk, likväl som lyhörd och reflekterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Linus Vandrevik, tfn 010-56 23 071, linus.vandrevik@polisen.se. Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner är för Saco-S Kjell Frisdal, tfn 070-356 48 71, kjell.frisdal@polisen.se; Seko Polisen Ehrenfried Jäschke, tfn 010-56 22 110; Polisförbundet Annelie Larsson, tfn 010-56 22 132, polisforbundet.kalmar-kronoberg@polisen.se; ST inom Polisen Emma Engström, tfn 010-56 23 201.

Övrig information

Vi erbjuder

 • En utvecklande och stimulerande arbetsmiljö.
 • Omväxlande uppgifter och arbetsmetoder.
 • Möjlighet att utvecklas i rollen som underrättelsesamordnare.
 • Möjlighet att vara med och utveckla funktionen som samordnare inom underrättelseverksamheten.

Informationsträff
Varmt välkommen till informationsträff måndagen den 10 februari 2020 kl. 17.00 – 18.30 på polishuset i Kalmar (Galggatan 4).

Föranmälan krävs via mailadress: linus.vandrevik@polisen.se

Det kommer finnas representanter från verksamheten som kan svara på frågor.

Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Nybro
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Samordnare underrättelse, region Syd, regionala underrättelseenheten, underrättelsesektion 4, underrättelsegrupp 15.

Tester förekommer under rekryteringen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen senast den 17 februari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref. nr A045.954/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd, kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen