Utredare till Arbetsmiljöbrott i Linköping

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som du bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

16 januari 2020

Ansök senast

20 januari 2020

Referensnummer

C34548/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten består av drygt 30 000 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping.

Polisregion Öst, som omfattas av Jönköpings, Södermanlands och Östergötlands län, söker nu en utredare till gruppen för arbetsmiljöbrott inom den regionala utredningssektionen. Placeringsort är Linköping.

Gruppen ansvarar för utredningar vad gäller miljö- och arbetsmiljöärenden inom region Öst. Gruppens utredare finns placerade i Jönköpings, Östergötlands och Södermanlands län och består idag av drygt 10 utredare.

De flesta miljöbrott anmäls till följd av den kontrollverksamhet som tillsynsmyndigheterna, till exempel länsstyrelse och kommuner, utför.
Arbetsplatsolyckor utreds till följd av olyckor som inträffar på arbetsplatser samt vid åtalsanmälan från Arbetsmiljöverket.

Arbetsbeskrivning

Vid utredningar av både miljöbrott och arbetsmiljöbrott är arbetet ofta komplext och omfattande. I utredningsarbetet ingår bland annat brottsplatsundersökningar och dokumentation vid både miljö- och arbetsmiljöärenden, ofta i samarbete med polisens kriminaltekniker.

Utredningsuppdraget kan innebära arbete både enskilt i förundersökningen men också i grupp, beroende på utredningens art. Ärenden föredras muntligt och skriftligt för åklagare eller polisiär förundersökningsledare.

Förutom samarbete med olika funktioner inom polisen innebär arbetsuppgifterna många externa kontakter med andra myndigheter. Bland annat har gruppen ett nära samarbete med åklagarna vid REMA (Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål) vilka är förundersökningsledare för flertalet av miljö- och arbetsmiljöärendena. Samverkan sker också med kommuner, Länsstyrelse och Arbetsmiljöverket.

I utredningsarbetet förekommer resor i samband med förhör och brottsplatsundersökningar både inom och utanför polisregionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom arbetsmiljöområdet eller polisexamen
• B-körkort
• Arbetslivserfarenhet inom arbetsmiljöområdet och kunskap om arbetsmiljölagen
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
• Förmåga att kommunicera på engelska

Meriterande:
• Utredningsvana av arbetsmiljöutredningar inom Polisen
• Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet inom arbetsmiljöområdet
• Utbildning inom kvalificerad olycksutredningsmetodik

Personliga egenskaper
För att fungera i rollen behöver du vara en god problemlösare genom att vara analytisk och kunna se sammanhang. Eftersom utredningarna ofta är komplexa krävs det att du är uthållig samt ha förmåga att prioritera. Du förväntas ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Arbetet med arbetsplatsolyckor ställer särskilda krav på att du är stabil samt har förmåga att känna empati med andra människor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Anders Wallberg, Tf Gruppchef, 010-56 664 85

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST, Saco, Seko Jan Tuvesson 0761-349310 och Polisförbundet nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetsid: Dagtid med flex
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 20/1 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult marie.wilen@polisen.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen