IT-brottscentrum i Region Bergslagen söker IT-Forensiker med placering i Örebro och Karlstad

Vill du vara med och bygga upp en verksamhet från grunden där metod, utveckling och ständiga förbättringar ska vara ledstjärnor? Vill du arbeta i ett team med personer som brinner för sitt arbete? Bli IT-Forensiker!

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län, Värmlands län

Utlyst

17 juli 2020

Ansök senast

21 augusti 2020

Referensnummer

C40528/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Bergslagen omfattar polisområde Dalarna, Värmland och Örebro län med Örebro som huvudort. Regionen består av de tre polisområdena med elva lokalpolisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. I regionen arbetar ca 1900 medarbetare.

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena Örebro, Dalarna och Värmland för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa IT-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid den regionala utredningsenheten organiseras bland annat Utredningssektionen, Aktionssektion Bergslagen och Forensiska sektionen, där IT-forensiska gruppen tillhör.

2019 inrättades Regionalt IT-Brottscentrum i Bergslagen. Sektionen är under uppbyggnad och IT-Brottscentrum är regionens knutpunkt för IT-relaterad brottslighet, med uppdraget att höja den regionala förmågan avseende alla brott med IT-inslag.

Regionalt IT-Brottscentrum innefattar både stödgrupper till regionens utredningsverksamhet med har också egna utredningsgrupper. Vid IT-Brottscentrum arbetar många specialister såsom IT-Forensiker, internetinhämtare, utredare med inriktning komplexa cyberbrott och internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn. Under hösten 2020 kommer också ett Bedrägericenter att etableras hos Regionens IT-Brottscentrum.

Arbetsbeskrivning

En IT-Forensikers arbetsuppgifter innefattar i huvudsak att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning. Funktionen innebär att arbeta med IT-forensiska undersökningar av datorer och andra datamedier, mobiltelefoner, undersökning av olika former av multimedia från till exempel övervakningssystem och olika former av navigationsutrustningar. Det förekommer också IT-forensiska undersökningar i nätverksmiljö.

Du kan även komma att biträda vid husrannsakningar där IT kan vara inblandat. Du kommer ibland att närvara som vittne eller sakkunnig i rätten och det förekommer även att du sitter med i förhör i dina ärenden. Du kan bli exponerad för material, där innehållet kan upplevas som stötande och obehagligt.

Vi söker dig som har stort intresse för IT-utvecklingen i samhället.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

• Genomförd gymnasieutbildning med grundläggande högskolebehörighet
• God kunskap om de vanligaste operativsystemen och mjukvarorna, exempelvis Windows, Mac OSX, Linux, Android
• God kunskap om olika filsystem, webbläsare och hårdvaror
• Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
• Svenskt körkort, klass B för personbil

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• IT-forensisk utbildning och/eller motsvarande akademisk examen inom data
• Erfarenhet av IT-forensiska verktyg som t.ex. FTK, X-Ways, Axiom, Encase, UFED, XRY
• Är väl bevandrad inom IT-forensisk metodik
• Erfarenhet från arbete med IT-forensik inom brottsbekämpande verksamhet
• Erfarenhet av programmering t. ex Python
• Erfarenhet eller utbildning inom juridik
• Nätverkskunskaper
• Utbildning i olika operativsystem
• Erfarenhet av att hålla i utbildningar/föreläsningar

Som IT-Forensiker behöver du besitta dels de tekniska kompetenserna vi efterfrågar men även ha goda sociala förmågor. Vi söker dig som har ett professionellt förhållningssätt och stor förståelse för integritet. Du har mycket god samarbetsförmåga och vilja att dela med dig av dina kunskaper. Du är noggrann, analytisk och van att prioritera bland dina arbetsuppgifter samt veta när det är dags att avsluta något.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Stefan Vidén, Gruppchef Örebro tfn: 070-383 48 72 

Jonas Björneholt, Gruppchef Karlstad tfn: 010-567 09 94

Åsa Lidbom, HR-Konsult tfn: 010-567 33 54 mail:asa.lidbom@polisen.se

Fackliga företrädare

Kjell Frisdal, SACO tfn: 070-356 48 71

Polisförbundet, ST och SEKO nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Örebro och Karlstad

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg