Erfaren systemutvecklare inom AI/ML/NLP med intresse för lingvistik till Nationella Underrättelsesystem

Polisen växer och vi står inför en spännande tid med hög tillväxt och ny teknik inom bl.a. AI. För att leverera bra system till underrättelsetjänsten i en hög leveranstakt söker vi nu dig som vill stärka och lyfta vårt utvecklingsteam till en högre nivå.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

31 juli 2020

Ansök senast

21 augusti 2020

Referensnummer

A426.536/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens it-avdelning har idag kring 1.000 medarbetare. Som anställd på polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du kommer göra skillnad på riktigt. Vi är en myndighet som är under förändring där it har en betydande roll. Med bättre it-stöd, som förstärkts med AI, kan hela polisverksamheten arbeta mer effektivt.

Vår uppgift på gruppen Nationella Underrättelsesystem är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer inom vårt område. Detta för att säkerställa att polisens underrättelsetjänst har bästa tänkbara it-stöd i sitt arbete med att upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. Vi arbetar kontinuerligt med att se hur nya moderna tekniker och verktyg kan skapa största möjliga verksamhetsnytta och bidra till en effektivare polis.

Vi behöver nu förstärka med ytterligare erfarna systemutvecklare, med stort driv och initiativförmåga, som vill vara med att fortsätta att sätta grunden inom ML/NLP och utveckla system som bidrar till en effektivare polis.

Arbetsbeskrivning

Som erfaren systemutvecklare hos oss arbetar du i ett positivt, engagerat och stolt tvärfunktionellt team med kompetenser som krav, UX, lösningsarkitektur, utveckling och test. Vi arbetar till största delen med egenutveckling, men tar in externa lösningar när det är fördelaktigt.

Vi fortsätter att bygga upp detta prioriterade område, vilket kräver en blandning av långsiktigt, visionärt och strategiskt tänkande samt förmågan att kavla upp ärmarna och ta sig an en mängd olika arbetsuppgifter. Dina arbetsuppgifter kommer att kunna anpassas efter dina kunskaper och intressen, men givet fasen vi är i så behöver du vara öppen för att ta dig an andra uppgifter för att stärka gruppens leveransförmåga. Utöver detta så arbetar vi med flera parallella uppdrag som är i olika faser vilket innebär varierande arbetsuppgifter. Exempel på arbetsuppgifter förutom mer traditionell systemutveckling är att utbilda andra grupper inom myndigheten, leda delar av uppdrag, genomföra möten med andra myndigheter och företag, säkerställa att vi har rätt förutsättningar för våra ML-uppgifter (hårdvara, OS etc), samla in träningsdata, träna språkmodeller och utveckla egna eller anpassa externa AI/ML/NLP algoritmer.

Du förväntas även hålla dig uppdaterad inom ditt område och kunna avgöra vilka delar vi bör implementera för att fortsätta hålla oss i framkant. Då resan mot nästa generations AI-förstärkta system, för att förebygga och bekämpa brott, har påbörjats är det en stor fördel om du har stort intresse för, samt dokumenterad erfarenhet av, ML och NLP.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Examen inom data/IT, språkteknologi eller datorlingvistik från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom ML och NLP
 • Erfarenhet av att programmera i Python
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet/kännedom av:

 • Dokumenterat språkintresse och/eller utbildning inom lingvistik eller motsvarande.
 • Att leda mindre uppdrag/projekt
 • Arbete inom en statlig myndighet
 • Insamling av träningsdata
 • Data Science
 • NLP algoritmer eller språkmodeller så som t.ex. BERT
 • Linux
 • ML-arkitektur (hård- och mjukvara)
 • Webbutveckling med till exempel Angular, JavaScript, CSS3 eller TypeScript
 • Systemutveckling med Java EE, Node.js eller SpringBoot
 • Mikrotjänstarkitektur eller Containrar/Docker

Beskriv gärna utförligt de uppdrag du deltagit i, så det framgår hur du har arbetat med de olika verktygen och programspråken.

Personliga egenskaper
Du behöver vara tålmodig, driven, självgående, duktig på att organisera samt leda uppdrag/projekt och villig att ta dig an en stor mängd olika arbetsuppgifter. Viktigt är att du som person gillar att lära dig nya saker och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession. Du bör också ha en vilja att utbilda samt hjälpa andra, både i och utanför teamet, när det behövs. Du är öppen, kommunikativ, tycker om att hålla presentationer och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt. Du har problemlösningsförmåga och gillar att hacka kod, du ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling och lösa problem på riktigt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Magnus Malmberg, magnus.malmberg@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Daniela De Santi, daniela.de-santi@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:
Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Systemutvecklare, It-avdelningen, UGI, Nationella Underrättelsesystem

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. För denna roll krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.na@polisen.se senast den 21 augusti 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A426.536/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A426.536/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post