Förundersökningsledare till utredningssektionen i Värmland för arbete i utredningsjouren

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Värmlands län

Utlyst

29 juli 2020

Ansök senast

12 augusti 2020

Referensnummer

C40619/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du leda ett spännande och utmanande utvecklingsarbete tillsammans med medarbetare och chefer vid Polisområde Värmland? Är du en motiverad person, med blick för helheten, tydligt resultatfokus och förmåga att få andra att växa? Då är du välkommen till Utredningssektionen och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag.

Polisområde Värmland tillhör region Bergslagen som omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort. I regionen arbetar ca 2000 medarbetare. Vi värnar om god personalpolitik och arbetsmiljö vilket utgör viktiga grunder för vår polisverksamhet. Effektivitet, engagemang och tillgänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete, liksom strävan efter mångfald och likabehandling inom alla områden.

Polisområde Värmland är indelad i fyra lokalpolisområden: Arvika, Torsby, Kristinehamn och Karlstad. Utöver lokalpolisområdena ingår även utredningssektionen i Polisområde Värmland. Utredningssektionen leds av chefen för sektionen och är i nuläget organiserad i nio utredningsgrupper, som vardera leds av en gruppchef. En stor del av utrednings och det operativa arbetet leds av förundersökningsledare.
Jouren är idag indelad organisatoriskt i två grupper, varav en av grupperna består av förundersökningsledare.

Vi söker nu flera jourhavande förundersökningsledare till utredningsjouren.

Arbetsbeskrivning

Som jourhavande förundersökningsledare verkar du under dygnets alla timmar i såväl regionala, polisområdes- samt lokalpolisområdesärenden. Du arbetsleder den utredningsresurs som finns till förfogande under dag- och kvällspass i de utredningsåtgärder de ska utföra. Jourhavande förundersökningsledare agerar operativt offensivt och med stort ansvarstagande för de ärenden som hanteras vid funktionen. Jourhavande förundersökningsledare arbetar i nära samverkan med brottssamordningsfunktionen, stations-, vakthavande och RLC-befäl, Polisens kontaktcenter (PKC), FU-ledare och dess personal samt utredare och yttre personal inom främst Polisområdet men även inom regionen.

Polisområde Värmland kommer att införa arbetssättet snabbare lagföring vid årsskiftet. Som förundersökningsledare vid jouren kommer du att ha en viktig funktion i att initiera och driva arbetssättet framåt.
Jourhavande förundersökningsledare kan vid särskilda behov komma att anspråkas för förundersökningsledning i andra grupper och/eller enskilda ärenden.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha:

- Polisexamen eller akademisk examen inom juridik eller annan akademisk examen som av arbetsgivaren bedöms vara relevant för tjänsten.
- Genomfört förundersökningsledarutbildning hos Polisen, Åklagarämbetet eller annan arbetsgivare som av arbetsgivaren bedöms vara relevant för tjänsten.
- Minst 2 års erfarenhet av att i närtid ha arbetat med brottsutredningar.
- B-Körkort.
- Goda kunskaper att uttrycka dig muntligt och skriftligt på Svenska.

Det är meriterande om du, i prioriterad ordning, har:

- Erfarenhet av minutoperativt arbete från jourmiljön som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten.
- Erfarenhet av Polisledda förundersökningar från början till slut.
- Erfarenhet av samverkan med externa aktörer som exempelvis socialtjänst, sjukvård och andra myndigheter.

Som person är/har du som söker:

- Flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheterna i förändringar.
- Strukturerad och planerar, organiserar samt prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.
- God samarbetsförmåga. Du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
- Analytisk. Du arbetar bra med komplexa frågor och analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.
- En ledare som, motiverar och styr medarbetare i rätt riktning för att gruppen effektivt ska nå gemensamma mål. Du samordnar utredningar och blir en referenspunkt för andra samt skapar engagemang och delaktighet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper!

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten:

Tommie Bodin
Gruppchef utredningsjouren
010-5670914
Tommie.Bodin@polisen.se

Urban Bengtsson
Sektionschef Utredningssektion 1 PO Värmland
010-567 04 57

För frågor om rekryteringsprocessen:

Patrick Husa
HR-Konsult
010-567 34 44

Amanda Bitew Tekle
HR-Konsult
073-045 97 82

Fackliga företrädare

Kjell Frisdal - SACO, Telefon: 070-356 48 71.

Polisförbundet, ST och SEKO nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Karlstad

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi uppskattar att du har sökt dig till oss. För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du ta del av följande information. Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera din ansökan här, se istället information i aktuell annons.

När du söker ett jobb på Polismyndigheten blir din ansökan en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på:
https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs därför enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan beslut om anställning fattas. Läs mer om detta på:
https://polisen.se/sakerhetsprovning

Med anställning följer också en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning på:
https://polisen.se/krigsplacering

Vi vill även informera om dig att Polismyndigheten använder sig av urvalsfrågor som ett led i urvalsarbetet. Du kommer därför behöva svara på ett antal urvalsfrågor utifrån den kravprofil som är specifik för den tjänst du har sökt. Du kan se hela kravprofilen i den aktuella annonsen.

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Delge därför information som är relevant för den aktuella befattningen.

Med vänlig hälsning,
Polismyndigheten 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg