Polismyndigheten söker en HR-specialist inom chef- och medarbetarskap

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

HR-avdelningen

Län

Västra Götalands län

Utlyst

15 juli 2020

Ansök senast

17 augusti 2020

Referensnummer

C40545/2020

Arbetsplatsbeskrivning

HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Avdelningen som består av ca 800 medarbetare ska tillgodose ledningens och verksamhetens behov av strategisk styrning och verksamhetsnära stöd. HR-avdelningen ska vidare säkerställa att det finns förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten.

HR i region Väst har i uppdrag att driva de myndighetsgemensamma målsättningarna inom arbetsgivarutveckling, arbetsmiljö, kompetensförsörjning och chef- och medarbetarskap. HR-Väst leds av en HR-chef och en gruppchef och består av ca 19 medarbetare. Inom HR Väst finns HR-partners, HR-konsulter samt HR- specialister med olika inriktningar.
Vi söker nu en HR-specialist som vill vara med i utvecklingen av Sveriges största myndighet. En ny kollega som får möjligheten att ingå i ett team av kompetenta och drivna kollegor inom HR-Väst.

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter blir huvudsakligen att arbeta med chef- och medarbetarskapsfrågor. Du kommer att ansvara för och delta i implementering, utveckling, genomförande och uppföljning av nationella och regionala insatser inom området samt att därtill vara ett stöd för chefer och HR i dessa frågor. I arbetsuppgifterna ingår dessutom att hålla i utbildningar inom samtliga nämnda områden för både chefer och medarbetare. Polismyndigheten arbetar utifrån en MBL- struktur.

Vi tror på dig och din förmåga – därför ger vi dig ett stort utrymme i din roll. Vårt huvuduppdrag är att ge samtliga chefer förutsättningar att leda och utveckla sina verksamheter. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor och verksamhetens chefer där din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer är av största vikt. I ditt arbete agerar du även med stor grad av personlig mognad och integritet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Akademisk utbildning inom HR-området eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
  • Arbetat i en konsultativ roll med chefsstöd.
  • Mycket goda kunskaper inom chef, ledar- och medarbetarskapsfrågor.
  • Erfarenhet av processinriktat arbete med chefsförsörjning och chefsutveckling.
  • Goda kunskaper i arbetsrätt.
  • Erfarenhet av att hålla i och genomföra utbildningar.
  • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Arbetat inom den statliga sektorn eller annan offentlig verksamhet.
  • Erfarenhet av att omsätta samt implementera nationellt gemensamma HR-strategier i verksamheten.
  • Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete i större eller komplexa organisationer.

För att lyckas i rollen bör du vara trygg och väl förankrad i din HR-roll. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och vidmakthålla dessa, har ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog, samverka och fatta beslut. Vidare är du resultatinriktad och strukturerad.

Du har en god pedagogisk förmåga och kan stödja chefer i att omsätta den statliga arbetsgivarpolitiken för att uppnå resultat som leder till önskvärda effekter.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Johan Nilvé (v. 30, 31), tfn 0730-38 76 93. Pernilla Bergman, (v. 32, 33, 34), tfn 0705-09 75 35.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Marina Kireeva, e-post marina.kireeva@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh/SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid alternativt förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: HR-specialist 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 augusti 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr. C40545/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg