Jourhavande Förundersökningsledare till utredningssektionen med placering i Luleå

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

20 juli 2020

Ansök senast

24 augusti 2020

Referensnummer

C40584/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland som tillsammans är indelade i 12 lokalpolisområden.
Utredningssektionen i polisområde Norrbotten är organiserad i grupper, grova brott, spaning, brott i nära relation, bedrägeri, stationsbefäl samt jourhavande förundersökningsledning.
Gruppen för jourhavande förundersökningsledning består av 1 gruppchef och för närvarande 7 förundersökningsledartjänster.
Den jourhavande förundersökningsverksamheten har ett mycket nära samarbete framför allt med den yttre polispersonalen, men även med utredningssektionens andra grupper, lokalpolisområdena inom polisområdet, Regionledningscentralen (RLC) och åklagarmyndigheten.
Jourhavande förundersökningsledningen är en regional resurs på vissa av dygnets timmar, främst nätter, vilket innebär utövning av FU-ledning gentemot flera polisområden samtidigt.

Arbetsbeskrivning

Som jourhavande förundersökningsledare verkar du under dygnets alla timmar i såväl regionala, polisområdes- samt lokalpolisområdesärenden. Du arbetsleder den utredningsresurs som finns till förfogande under dag- och kvällspass i de utredningsåtgärder de ska utföra. Jourhavande förundersökningsledare agerar operativt offensivt och med stort ansvarstagande för de ärenden som hanteras vid funktionen. Jourhavande förundersökningsledare arbetar i nära samverkan med brottssamordningsfunktionen, stations-, vakthavande och RLC-befäl, Polisens kontaktcenter (PKC) FU-ledare och dess personal samt utredare och yttre personal inom såväl Polisområdet samt regionen.

Jourhavande förundersökningsledare kan vid särskilda behov komma att anspråkas för förundersökningsledning i andra grupper/enheter och/eller enskilda ärenden.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

• Är polis enligt polisförordningen (2014:1104) eller har akademisk examen inom t.ex. samhällsvetenskap, ekonomi, juridik eller har annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
• Har några års arbetslivserfarenhet
• Har dokumenterad erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete under minst 6 månader eller motsvarade erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• Har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• Har goda kunskaper i Office-paketet
• Har B- körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

• Har erfarenhet av förundersökningsledning
• Har slutförd nationell förundersökningsutbildning eller motsvarande
• Har erfarenhet av arbetsledning
• Har dokumenterad kunskap om brottsutredningsprocessen och bevisvärdering

Personliga egenskaper

För att trivas och fungera väl i rollen som jourhavande förundersökningsledare ser vi att du har ett tydligt engagemang för rättssamhället och bidrar till ett positivt förhållningssätt. I arbetet kommer du att arbeta med komplexa och tidspressade ärenden som kräver att du har förmågan att snabbt strukturera, planera och prioritera ärendeflödet utifrån verksamhetens helhetsperspektiv. Du har ett engagerat och positivt förhållningssätt och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du har lätt för att se mönster och sammanhang och är bra på att förmedla budskap såväl muntligt som skriftligt. Du kan skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och kan agera med lugn och gott omdöme även i stressade situationer. Du är öppen för utveckling och drivande i förändring av metoder och arbetssätt.


Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget, vänligen kontakta
Peter Edin, gruppchef utredningsjour 1, Norrbotten, peter.edin@polisen.se


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Louise Rääf, louise.raaf@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO

Polisförbundet

Fackförbundet ST

SEKO Polisen

Samtliga nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Luleå

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, C40588/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg