Lokalsamordnande handläggare, Norrköping

Organisation

IT-avdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

22 juli 2020

Ansök senast

14 augusti 2020

Referensnummer

C40594/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens it-avdelning har cirka 900 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 32 000 medarbetare. It-avdelningens kansli tillhandahåller stöd och styrning inom områdena administration, ekonomi och uppföljning samt it-inköp och därtill juridiskt stöd avseende it-upphandlingar.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en handläggare med inriktning mot it-avdelningens lokal- och arbetsplatssamordning avseende våra kontor i Norrköping, Linköping och Göteborg. Du kommer att vara it-kansliets representant på dessa orter inom övergripande administrativt stöd och tillika spindeln i nätet för samtliga frågor som berör lokaler och arbetsplatser. Du arbetar proaktivt och långsiktigt med arbetsplatssamordning samtidigt som du är flexibel och snabb i ditt sätt att lösa akuta utmaningar. Du arbetar självständigt och samverkar såväl inom som utom avdelningen för att på ett effektivt sätt lösa ditt uppdrag.

Arbetsmiljöfrågor är något du gärna engagerar dig i och på sikt kommer du att ha en central roll i avdelningens systematiska arbetsmiljöarbete. Att ge service är något du ser som självklart i ditt förhållningssätt mot de du möter i din vardag och du behöver ha förmågan att arbeta strukturerat med många detaljer utan att tappa helhetsperspektivet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av motsvarande administrativt arbete inom annan likvärdig större organisation
 • Vana av arbeta systematiskt med stödjande och administrativa uppgifter
 • Mycket god förmåga att kommunicera professionellt både muntligt och skriftligt på svenska.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att arbete som kontorsansvarig eller motsvarande roll
 • Erfarenhet av att arbeta med samordning eller planering av lokaler och arbetsmiljö
 • Erfarenhet från att arbeta med en stödjande administrativ roll vid Polismyndigheten, eller motsvarande organisation
 • Kunskap om Polismyndighetens verksamhet och organisation

 

Personliga egenskaper

För att lyckas i arbetet behöver du vara en social och driven person som gillar att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är bra på att skapa goda relationer och är samarbetsinriktad. Du är strukturerad, flexibel, målinriktad och samtidigt prestigelös. Du kan snabbt byta fokus för att hantera aktuella frågor här och nu.

Du har förmågan att kunna prioritera och agera professionellt även under stress, samt har god förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva ditt arbete framåt.

Du kommer att arbeta i medborgarnas tjänst och därför är det viktigt att du förstår vidden av det förtroendeskapande arbete det innebär att arbeta inom polisen.

Vi kommer i denna rekrytering lägga mycket stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Kontaktpersoner

Har du frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Linnea Sandberg linnea.sandberg@polisen.se.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
 • Placering vid it-avdelningens lokaler i Norrköping.
 • Då ditt ansvarsområde även täcker Linköping samt Göteborg förekommer dagsresor inom tjänsten, ca 1-2 dagar i månaden (mer tätt vid behov).
 • Arbetstid: Flextid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Funktion: Handläggare, It-avdelningen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via länken nedan. I ditt personliga brev och CV vill vi att du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, kontakta ansvarig HR-konsult Lilian Westin på lilian.westin@polisen.se.

Om du vill komplettera din ansökan, eller har frågor om denna rekrytering vänder du dig till ansvarig HR-konsult per mail lilian.westin@polisen.se. Ange i så fall annonsens rubrik och referensnummer.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg