Polisen i Dalarna söker poliser till Sälenfjällen och Mora

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län

Utlyst

01 januari 0001

Ansök senast

01 januari 0001

Referensnummer

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Bergslagen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna. Polisområde Dalarna är indelat i tre lokalpolisområden; Falun, Borlänge och Mora. Vid polisområdet finns även en utredningssektion och ett polisområdeskansli. Lokalpolisområde Mora omfattar sju kommuner vilka är Mora, Leksand, Rättvik, Malung/Sälen, Vansbro, Orsa och Älvdalens kommun.

Sälenfjällen

Sälenfjällen erbjuder sina besökare landets närmsta och bekvämaste fjäll. Detta är också kontrasternas fjäll som erbjuder det platta, bekväma och tillgängliga samtidigt som man här också kan hitta det branta, äventyrliga och strapatsrika.

Under vinterhalvåret finns det ett överflöd av utbud som väl mäter sig med vilken storstad som helst. Här finns restauranger, boende och nöje i överflöd för alla smaker och plånböcker. Barmarksperioden har tidigare kännetecknats av återhämtning men idag sjuder området också under den här delen av året. Man cyklar, vandrar, fiskar och bara är i en härlig och generös fjällmiljö. Föreningslivet, som både är brett och rikt, erbjuder verksamhet året runt.

Etableringen av Scandinavian Mountains Airport innebär tillkomsten av en gigantisk tillväxtmotor och har frigjort en mängd investeringar i hela området som nu verkligen sjuder av framtidstro och tillförsikt. Man bygger liftar och boende för såväl gäster som permanentboende. Kommunen är en viktig med-spelare som framåtlutat bistår med byggande av vägar, vatten och avlopp för att möjliggöra fortsatt utveckling.

Som boende i området lär man snabbt känna de flesta och gemenskapen är genuin och äkta. Skolan i Sälen rankas som en av landets främsta (6:e plats 2018) och erbjuder sina elever en trygg och välplanerad skolgång.

Eftersom besöksnäringen befinner sig i en kraftig tillväxtfas är behovet av arbetskraft stort i området. Även för Polisens del är Sälen en expanderande ort gällande tillväxt, där en ny polisstation kommer att stå klar inom snar framtid.

Mora

Mora är centralort och huvudorten för ingripandeverksamheten i lokalpolisområdet. En unik kombination av stark tradition och innovativt nytänkande genomsyrar hela kommunen, i allt från idrott och friluftsliv till shopping och kultur. Starka varumärken och evenemang har i alla tider satt Mora på kartan och så än idag. Upplevelserna finns runt knuten vilket uppskattas av såväl ortsbor som besökare. Med sina drygt 20000 invånare är Mora den största kommunen i Norra Dalarna. Många förknippar Vasaloppet med Mora, och detta arrangemang tillsammans med flera större idrotts- och kulturhändelser, gör området till ett av de mest evenemangstäta områdena i Dalarna.

Arbetsbeskrivning

Huvuduppdraget är att arbeta långsiktigt med kontaktskapande, brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete utifrån framtagen lägesbild.

Som områdespoliser kommer ni få utbildningar i gränskontroll och patrullerande skoteråkning.

Uppdraget som områdespolis innebär i huvudsak:

• Arbete med upprättade lägesbilder
• Ingripandeverksamhet i Sälenfjällen under högsäsong
• Ingripandeverksamhet i lokalpolisområdet
• Utredningsarbete i lokalpolisområde

Kvalifikationer

• Polisexamen (fullgjord aspiranttjänstgöring med godkänt resultat)
• Erfarenhet av arbete som polisassistent (efter aspiranttjänstgöring)
• Giltigt B-körkort
• Erfarenhet av brottsförebyggande arbete
• Erfarenhet av utredningsarbete
• För tjänsten annan relevant utbildning eller erfarenhet

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi söker er med god kommunikativ förmåga som kan agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Är flexibla och öppen för utveckling och förändring. Har god initiativförmåga och förstår vikten av helhetssyn på verksamheten. Vi vill också att ni är positiva och framåtblickande med en stor förmåga att skapa goda relationer.

I Polisområde Dalarna bygger vi vår verksamhet på vikten av likabehandling och ett förhållningssätt till allmänhet och kollegor som bygger på allas lika värde.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Caroline Egnerfors, Gruppchef BF-IGV tfn: 072-2104786

Stefan Lund, Gruppchef BF-IGV tfn: 072-546 42 85

Rune Lindbom, Lokalpolisområdeschef tfn: 010-567 25 10

Åsa Lidbom, HR-Konsult tfn: 010-567 33 54, asa.lidbom@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet tfn: 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetsort: Sälen och Mora
Arbetstid: Periodplanerad arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg