Systemutvecklare som kan C++ och/eller VB.Net till Polisens IT-avdelning!

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga. Är du redo för en större uppgift?

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

28 juli 2020

Ansök senast

19 augusti 2020

Referensnummer

C40067/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker dig som vill visa vad du går för och som inte är rädd för att arbeta i system med höga tekniska och säkerhetsmässiga krav.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 900 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Sektionen för operativa verksamhetssystem ansvarar för att tillhandahålla it-stöd för operativ verksamhet, och i huvudsak för poliser i yttre tjänst. Vi tillhandahåller också it-stöd för resurs- och insatsplanering i den brottsbekämpande verksamheten, liksom för regionledningscentralerna.

Som medlem i resursplaneringsteamet kommer du att arbeta på plats, tillsammans med systemutvecklare, testare, kravare och uppdragsledare. Vill du bli en viktig del av ett engagerat och positivt team på en av Sveriges största och mest spännande myndigheter?

Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare i gruppen resursplaneringssystem kommer du att arbeta med utveckling av ett befintligt system. Du kommer även arbeta med databaser, skript, dokumentation samt test. Polisen är inne i en agil transformation där alla i teamen är med och bidrar i sprintplanering, retro, demos och dagliga stå-upp-möten.

I Resursplaneringsgruppen har vi två system, PUM-A och COPS, som båda är utvecklade av polisen. Nu söker vi en systemutvecklare till COPS, som är polisens systemstöd för operativ insats- och personalplanering. Applikationen ger stöd för resursplaneringsprocessen vad gäller personaloperativ planering (arbetstid, insatser m.m.). Här har vi påbörjat ett arbete med modernisering och webbifiering av systemet och tekniken. I Cops jobbar vi huvudsakligen i VB.NET, C++ samt Java i webbgränssnittet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har djupgående kunskaper och erfarenhet inom systemutveckling alternativt dig som är i början av din it-utvecklarroll.

Krav

  • Relevant akademisk eller KY-utbildning inom IT (minst tvåårig), alternativt att du har motsvarande dokumenterad förvärvad kompetens som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
  • Minst ett års aktuell arbetslivserfarenhet av systemutveckling i C++ och eller C#/VB.Net
  • Aktuell erfarenhet av relationsdatabaser
  • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av några av följande verktyg/miljöer

  • Arbete i ett agilt utvecklingsteam  
  • Verktyg så som: Eclipse, Maven, IntelliJ, Jenkins, Bitbucket, Visual Studio 
  • Databaser: Ingres eller MySQL
  • Operativsystem: Linux
  • Testverktyg: UFT

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har drivkraft och vana av att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter där förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra, eftersom vi jobbar i agila utvecklingsteam med gemensamma mål. Du har förmåga att arbeta strukturerar och att prioritera för att skapa effektivitet. Vidare är du tekniskt skicklig, prestigelös och analytisk med god problemlösningsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta oss i gruppen.

v. 34  rekryterande chef: Ann-Charlotte Vikesdal, 010-5634853. 

v. 31 Systemtekniker: Sinisa Vujovic, 010-5617250

v. 32-34 Utvecklingsledare: Harald Bjervamoen, 010-5639534


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig hr-konsult: Emily Wadman, 070-2970193 alt emily.rosenberg-wadman@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid, förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Systemutvecklare, Nationella Avdelningar, IT-avdelningen, Operativt verksamhetsstöd, Resursplaneringssystem

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 augusti 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg