Teknikspecialist inom logghantering och IT-säkerhet

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

22 juli 2020

Ansök senast

27 augusti 2020

Referensnummer

A408.431/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd vid Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året om. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens IT-avdelning har ca 950 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 32 000 medarbetare.

Polisens Centrala Säkerhetslogg är en grupp som arbetar med insamling, berikning, transport, arkivering och analys av loggdata från IT-system inom polismyndigheten. Gruppen arbetar både med logg över vad användare gör i systemen och logg över vad som händer i nätverk och infrastruktur. Arbetet bidrar till att skydda Polisens information och göra applikationer i myndigheten säkrare. Gruppen säkerhetsställer att vi utvecklar vår miljö i rätt riktning baserat på omvärldsanalys och behov inom myndigheten.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som ska arbeta med Polisens infrastruktur för logghantering. Du kommer förvalta och säkerhetsställa driften av Polisens centrala loggningsmiljö samt arbeta med logganalysarbete. I arbetet ingår att livscykelhantera, uppgradera och förvalta våra tekniska plattformar för insamling och analys av loggar. Du kommer även arbeta med att utveckla rapporter, övervakningsregler, ta fram policys, incidenthantering samt ansvara för uppgraderingar och förändringar i vår miljö.

Som teknikspecialist i gruppen ingår det även att ha en rådgivande och stöttande roll till de olika utvecklingsgrupper som finns på IT-avdelningen. Du kommer bistå med kunskap och stöd för förvaltning och systemutvecklingsprojekt i frågor som rör loggning i våra applikationer, operativsystem, databashanterare och komponenter samt arbeta med kravställning kring insamling, berikning, transport, arkivering och analys av loggdata. 

Som teknikspecialist behöver du ha intresse för att hantera såväl analysarbete inom logg samt även bidra i det tekniska förvaltningsarbetet. Du har även god kunskap om teknik och tillämpning inom insamling och analys av säkerhetsloggar. Du är nyfiken och analytisk samt håller dig uppdaterad inom logganalys, IT-säkerhet och närliggande områden.

På grund av den omfattande informationstillgången och informationens art är det av vikt att du är en person med stark integritet och mycket god säkerhetsmedvetenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskoleutbildning inom IT, eller motsvarande förvärvad kunskap och erfarenhet inom IT.
 • Goda kunskaper inom IT-infrastruktur, exempelvis applikationer, system och databaser samt operativsystemen Windows och Linux.
 • Kunskaper av logghantering inom system, applikationer, databaser och operativsystem.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om Polisens tekniska miljöer och infrastruktur.
 • Mångårig erfarenhet av logghantering inom system, applikationer, databaser och operativsystem.
 • Goda kunskaper inom området IT-säkerhet. Du får gärna ha arbetat flera år med IT-säkerhet.
 • Erfarenheter av logghantering och logganalyser inom högsäkerhetsorganisationer.
 • Erfarenhet av att utveckla logghantering ur IT-säkerhetsperspektiv i en större teknik organisation.
 • Kunskaper i scriptning/programmering.
 • Kunskaper i Regex eller motsvarande.
 • Kunskap om SIEM-verktyg.
 • Erfarenhet av att jobba agilt (SCRUM/Kanban eller liknande)

Personliga egenskaper
Personliga egenskaper är ofta lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning, är engagerad och pålitlig. Du har ett starkt teknikintresse, helst inom IT-säkerhet, och tycker om att lära dig nya saker. Du delar gärna med dig av vad du kan till andra i din arbetsgrupp. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet, integritet och säkerhetsmedvetenhet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta gruppchef Petra Ståhlberg, 0105636881

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:
Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se 
senast den 27 aug 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A408.431/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A408.431/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post