Teknisk produktspecialist för våra underrättelsesystem

Polisen växer och vi står inför en spännande tid med hög tillväxt och ny teknik. Vi behöver säkra att våra leveranser håller en god kvalitet och fungerar säkert i olika miljöer, samt att teknik och verksamhetsnytta bibehålls och utvecklas över tid.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

31 juli 2020

Ansök senast

21 augusti 2020

Referensnummer

A426.423/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu ytterligare en teknisk produktspecialist till Nationella Underrättelsesystem som är redo att bidra till ett tryggare Sverige. Med bättre IT-stöd kan polis underrättelseverksamhet arbeta än mer effektivt. Om du är redo för en större uppgift så har vi en tjänst som du bör söka!

Som anställd på polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du kommer göra skillnad på riktigt. Polisens it-avdelning har idag cirka 1.000 medarbetare.

Vår uppgift på Nationella underrättelsesystem är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer. Detta gör vi för att säkerställa att polisens underrättelsetjänst har bästa tänkbara IT-system, så att underrättelsetjänsten kan upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. För att lyckas med detta arbetar vi i nära samverkan med den polisiära verksamheten samt ligger långt fram när det gäller utveckling av nya spännande tekniska lösningar.

Arbetsbeskrivning

Som teknisk produktspecialist hos oss arbetar du i ett positivt och engagerat team, med höga ambitioner, bestående av bland annat kravanalytiker, uppdragsledare, systemutvecklare, testare och ytterligare produktspecialister. Du kommer att stödja verksamheten genom att tillhandahålla god kompetens kring våra produkter och system. Du kommer spela en betydelsefull roll i en agil grupp där ditt ansvar kommer vara att leda de tekniska delarna kring inköp, utveckling, införande, vidmakthållande och avveckling av våra produkter.

Som expert på produkten, dess miljö och tekniska beroenden under framförallt vidmakthållandefasen, med god kännedom inom IT-förändring och kontinuitet, kommer du att hålla samma behov och interaktionerna kring produkten. Vid avbrott och incidenter kommer du att agera eskaleringspunkt och koordinator, samt informera berörda grupperingar via befintliga och inarbetade kommunikationsvägar. Du kommer jobba nära produktägaren för att tydliggöra prioriterade förändringsbehov samt planera förutsättningar för en framgångsrik vidmakthållandefas.    

Som produktspecialist för våra applikationer kommer du även arbeta med att konfigurera och anpassa standardsystemet/applikationen inom ramen för dess möjligheter så att användare i systemet har den funktionalitet som efterfrågas. Du kommer behöva bedriva omvärldsbevakning inom området för att säkerställa en god livscykelhantering rörande produkten. Du arbetar både med egenutvecklade produkter och upphandlade standardprodukter. För upphandlade produkter samarbetar du med leverantörer kring de underhålls-, förbättrings- och vidareutvecklingsåtgärder som är nödvändiga i produkten.

Du kommer att samarbeta med enheten som ansvarar för drift och infrastruktur, men även våra beställare och målgrupper inom verksamheten. Du är med och planerar hur utrullningen av nya förmågor i IT-systemen ska ske på bästa sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bred teknisk bas inom IT/mjukvara och förmåga att förstå produkter på djupet:

 • Grundläggande teknisk kännedom inom relevanta delar för tjänsten t.ex. databaser, loggning, behörigheter, IT-säkerhet, IT-arkitektur, Linux/Windows, nätverk och integrationer.
 • Erfarenhet av att förstå, samordna och strukturera IT-uppdrag/lösningar.
 • Erfarenhet av att genomföra förändringar och uppdateringar av IT-system.
 • Erfarenhet av att hantera och anpassa produkter ur ett livscykelperspektiv med tonvikt på vidmakthållandefasen.
 • En god kommunikativ förmåga. Du måste behärska svenska väl i både i tal och skrift.

Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av ärendehanteringssystem exempelvis ARS och/eller Jira.
 • Erfarenhet av att jobba tillsammans med verksamhet/kund.
 • Erfarenhet av att samarbeta med externa leverantörer.
 • Erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet och informationssäkerhet inom tex. ISO27001.
 • Erfarenhet av att skapa driftsättningsvyer.
 • Erfarenhet av ramverk så som ITIL eller motsvarande.
 • Erfarenhet av containersystem så som Docker.
 • Erfarenhet av AI och primärt inom ML/NLP

Beskriv så utförligt som möjligt de uppdrag du deltagit i, så ditt ansvar tydligt framgår och hur du har arbetat.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad, initiativtagande och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är tydlig, proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamheten, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt vilja lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan skapa samt hantera många kontaktytor. Du besitter en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Magnus Malmberg, magnus.malmberg@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Daniela De Santi, daniela.de-santi@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:
Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknisk produktspecialist, It-avdelningen, UGI, Nationella Underrättelsesystem

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.na@polisen.se senast den 21 augusti 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A426.423/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A426.423/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post