Teknisk Uppdragsledare, placering Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

20 juli 2020

Ansök senast

24 augusti 2020

Referensnummer

C40585/2020

Arbetsplatsbeskrivning

IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla IT-tjänster till hela Polismyndigheten. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.

Vi har ett ökat behov av att stärka upp webbteamet och söker nu seniora uppdragsledare som brinner för webbutveckling och som tror på ständiga förbättringar, ser möjligheter istället för problem, vill utvecklas självständigt och tillsammans med teamet.

Gruppen Polisens webbplatser ansvarar för utveckling och förvaltning av polisens publika webbplatser inklusive polisen.se och myndighetens intranät, där målgrupperna är 10 miljoner medborgare respektive 32,000 medarbetare. Gruppen ska nu utökas med flera systemutvecklare.
Vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi är drivna, tekniskt kunniga och tar fram lösningar med modern teknik. Våra lösningar håller så klart en väldigt hög säkerhetsnivå.

Vi gör nytta. Vi når resultat. Vi har kul ihop!

Arbetsbeskrivning

Som uppdragsledare på polisens webbplatser kommer du vara med och driva utveckling och förvaltning av bland annat polisens intranät och polisen.se. Du kommer att leda uppdrag i ett team bestående av designers, utvecklare och testare.

I rollen kommer du även arbeta nära andra grupper inom verksamheten för att sammanställa behov, planera, samt koordinera uppdraget för att hålla leveransplanen. Genom aktiv riskstyrning hanterar du eventuella osäkerheter och förfinar processen i uppdraget. Vi arbetar agilt och du kommer ha stora möjligheter att kunna påverka arbetssättet. Du kommer med egna idéer och tar initiativ för att förbättra det dagliga arbetet.

Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov som myndigheten har. Du kommer därför erbjudas möjlighet till bland annat studiebesök och verksamhetspraktik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

• Minst 3 års erfarenhet av att ha arbetat med projekt-/uppdragsledning
• Har kunskap inom webbutvecklingsprocessen
• Har erfarenhet av agila arbetsmetoder
• Har relevant akademisk utbildning inom it eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
• Har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du:

• Har erfarenhet av kravställning
• Tidigare arbetat med programmering
• Tidigare arbetat som UX-designer
• Har erfarenhet av Jira
• Har utbildning inom ledarskap

Personliga egenskaper

För att trivas och passa i rollen som uppdragsledare på polisens webbplatser bör du ha ett engagerat, ansvarstagande och positivt förhållningssätt. Du kan arbeta både självständigt och i grupp.
Vi letar efter en naturlig ledare som gärna delar med sig av sina kunskaper. Du har förmågan att ha ett övergripande perspektiv när det krävs, men även fokusera på detaljer. Du är passionerad, professionell och lekfull.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Ban Fawzi Abdul Latif, tfn:010-563 35 28
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Amanda Bitew-Tekle, mail amanda.bitew-tekle@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, Nås via växeln 114 14

Övrig information

Anställningen är tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Placeringsort: Stockholm
Arbetstidsförläggning:Flextid
Tillträde: Enlight överenskommelse

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg