Testledare till it -avdelningens sektion för utredning, lagföring och forensik

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

31 juli 2020

Ansök senast

21 augusti 2020

Referensnummer

C40730/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens it-avdelning har cirka 900 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 32 000 medarbetare. Vår uppgift på den brottsutredande sektionen av it-system är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer. Detta gör vi för att säkerställa att polisens brottsutredande verksamhet har bästa tänkbara it -system, och kan upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet.

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett kritiskt samhällsuppdrag: våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt.

Nu söker vi en senior testledare för anställning i gruppen Registersystem. Du kommer vara en av två testledare som ansvarar för att organisera och systematisera testarbetet, skapa konkreta testfall, samt därtill utföra löpande tester.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta i ett agilt team på cirka tio personer i gruppen Registersystem, som förvaltar applikationer såsom misstanke-och belastningsregistret. Uppdraget innebär att leda och utföra test för de produkter som förvaltas av teamet, med dagligt fokus på att underhålla, modernisera och vidareutveckla polisens it-stöd för den brottsutredande verksamheten.

I uppdraget ingår att:

 • Granska kravdokumentation
 • Planera prestanda-, acceptans- och valideringstester
 • Identifiera och formulera testfall
 • Översätta krav till testfall
 • Genomföra tester
 • Samverka och koordinera med övriga berörda utvecklingsuppdrag
 • Ta fram testrapporter

Vi arbetar i huvudsak inom de tekniska plattformar som bygger på Linux, MySQL, Oracle, JBoss och Java.

Integrationerna mellan våra system och andra kringliggande system sker med hjälp av tekniker som JMS (Java Message Service) och webservices SOAP (Simple Object Access Protocol)/RESTful Web Services. Utvecklingsmiljön är i huvudsak Windows.

Utöver det konkreta testarbetet förväntas alla teammedlemmar sträva mot att effektivisera våra arbetssätt samt se till att stötta andra team som har beroenden till våra produkter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial akademisk utbildning inom IT, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • Minst sju års arbetslivserfarenhet av arbete med test av klientbaserade system med en bakomliggande serverlösning.
 • Minst tre års erfarenhet av ett agilt arbetssätt enligt Scrum, XP eller likartad metod.
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med projekthanteringsverktyget JIRA
 • Mycket god kunskap om testverktyget Quality Center eller likartade testverktyg
 • Behärskar svenska väl i både tal och skrift.

Meriterande

 • Erfarenhet av att ha arbetat i uppdrag med automatiserade tester.
 • Erfarenhet av att arbeta med prestanda, acceptans- och valideringstester.
 • Certifiering inom test eller motsvarande utbildning, med fördel ISTQB-certifierad.
 • Arbetslivserfarenhet från någon av de rättsvårdande myndigheterna.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är vetgirig, lösningsfokuserad och vågar ta för dig. Eftersom det mesta av arbetet sker tillsammans med ditt team är det viktigt att du kan samarbeta med andra. Det är viktigt att du är prestigelös och har förmåga att sätta dig in i och förstå verksamhetens utmaningar. Du behöver vara bra på att analysera problem samt ha en god förmåga att prioritera. Som testledare förväntar vi oss att du kommer med relevant feedback och vänligt men bestämt kan ifrågasätta teamets lösningar, för att säkerställa att våra leveranser alltid håller hög teknisk kvalitet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Hedda Lovén Breistein, 076- 1331069, hedda.loven-breistein@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: klara.renberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:
Fredrik Bergh SACO, tfn: 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Stockholm


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.


Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.
En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg