Underrättelseenheten, Region Nord söker en Underrättelsesamordnare Regionalt IT-brottscentrum (RC3)

Är du redo för en större uppgift? Vill du vara med och utveckla denna roll vid Polismyndigheten, Region Nord? Vi söker nu en Underrättelsesamordnare till Underrättelseenheten.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västernorrland län

Utlyst

03 juli 2020

Ansök senast

16 augusti 2020

Referensnummer

A358.147/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Underrättelsesamordnaren är organisatoriskt placerad i den regionala analysgruppen vid underrättelseenheten med placeringsort Sundsvall. Analysgruppens huvuddel med chef är placerad i Umeå vilket innebär arbetsledning på distans. Arbetsplatsen i Sundsvall kommer dels att vara i anslutning till underrättelsegruppen i polisområde Västernorrland, men också tidvis vid Regionalt IT-brottscentrum (RC3).

Arbetsbeskrivning

Underrättelsesamordnaren bistår verksamheten med ett framåtblickande perspektiv. Med utgångspunkt i den aktuella problembilden delger underrättelsesamordnaren relevanta underrättelser som kan underlätta i det utredande arbetet och/eller påvisa problem som polisregionen kan initiera åtgärder emot. I arbetet ingår att upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet samt genom att förmedla underrättelser till rätt funktion vid rätt tid, möjliggöra för andra delar inom polisverksamheten att förebygga och förhindra brott. Det handlar om allt från strategiska rapporter, årliga underrättelsebilder inom de brottsområden du ansvarar för, till operativa underrättelser. Du kommer även att vara länken mellan underrättelseenheten i region Nord och Underrättelseenheten vid Nationella operativa avdelningen (NOA) i frågor som rör aktuella brottsområden.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Initiera och driva underrättelseärenden där du arbetar med att samla in och analysera stora mängder data samt planera för operativa underrättelseärenden.
• Producera och presentera årliga regionala rapporter inom brottsområdena bedrägeri, internetrelaterad sexuella övergrepp mot barn samt komplicerad cyberbrottslighet.
• Stöd till pågående förundersökningar inom ovan brottsområden.
• Egen inhämtning av underrättelser samt kontaktskapande verksamhet gentemot olika samverkansforum och partners ingår i uppdraget.
• Producera underlag för olika operativa och strategiska underrättelseprodukter.
• Förmedla underrättelseorienteringar vid möten
• Deltagande i daglig styrning/stabsorientering
• Inhämta relevant information från utredningar.
• Rapportskrivning och presentationer för större grupper.

Kvalifikationer

• Du har minst en gymnasial examen i samhällsvetenskap, IT eller inom annat relevant område som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Vi söker dig som har minst 3 års arbetslivserfarenhet inom insamling av data, analys av data eller liknande arbetsuppgifter.
• Du har god erfarenhet av att skriva och presentera rapporter samt delge information.
• Du har goda färdigheter att använda olika IT-system som arbetsverktyg.
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet, främst i Excel och Powerpoint.
• Mycket goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande

• Akademisk examen inom ekonomi, IT, kriminologi eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer som likvärdig alternativt polisexamen.
• Arbetslivserfarenhet av utredningsarbete eller underrättelsearbete inom polisen eller annan brottsbekämpande verksamhet.
• Erfarenhet av IT-brott eller finansiella brott som bedrägerier.
• God vana av förändringsarbete och/eller verksamhetsutveckling.
• Du har god erfarenhet av att arbeta i en central roll med stora kontaktytor där du är van att samverka med andra myndigheter och organisationer.


Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i denna funktion ska du ha ett stort intresse av IT och Cyberbrott. Du bör trivas i en central roll då du har breda kontaktytor, god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt samt trivs att hålla presentationer för större grupper. Du har god förmåga att arbeta självständigt då du driver dina egna ärenden/projekt. Samtidigt måste du kunna samarbeta väl med andra både internt som externt. I denna roll bör du vara analytisk som person och har lätt för att se samband och helheter. Vidare är du lösningsorienterad och tar gärna egna initiativ.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper samt ditt intresse för IT och Cyberbrott.


Då detta är en ny tjänst kommer du och din närmsta chef löpande utvärdera och följa upp dina arbetsuppgifter. Utöver ditt grunduppdrag kan du också tilldelas andra arbetsuppgifter inom underrättelseverksamheten.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Mats Lundin på 072-238 77 02,
alternativt Sektionschef Markus Holmberg, 070-312 34 28


Funderingar gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
minna.nikkanen@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Sundsvall
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Underrättelsesamordnare, Underrättelseenheten, Region Nord

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 16/8 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A358.147/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A358.147/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post