Regionala Utredningssektionen söker Utredare med polisexamen till Utredningsgrupp 2, med placering i Karlstad

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Värmlands län

Utlyst

31 juli 2020

Ansök senast

24 augusti 2020

Referensnummer

A431.424/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Region Bergslagen består av tre polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Region Bergslagen omfattar Dalarna, Värmland och Örebro län. Regionen har ca 1900 anställda.

Utredningsgrupp 2 arbetar i hela regionen men utgår från Falun, Karlstad samt Örebro. Gruppen hanterar ärenden ifrån anmälningar, underrättelser, inkomna tips, egen internetinhämtning, material från husrannsakningar, förhör och analyser. Gruppen samverkar ofta med regionens övriga enheter/grupper.

Gruppen utreder brott som enligt nationella brottskatalogen tillhör "Region" så som människohandel för alla ändamål, människoexploatering samt prostitution. Prostitutionen är i många fall ett underlag för människohandelsbrottet. Vi ansvarar också för utredningar rörande regeringsuppdraget att bekämpa internationella brottsnätverk (IBN) som begår tillgreppsbrott i Sverige.

Gruppen samarbetar över hela regionen och gruppens medlemmar utgår ifrån placeringsorten i respektive län. Hela regionen är ens arbetsområde vilket kan innebära resor samt arbete i de olika orterna från gång till annan. För att trivas i rollen behöver du ha ett genuint intresse för arbetsområdet och för människors värde.

 

Arbetsbeskrivning

Som Utredare kommer du att arbeta med utredning av människohandel, prostitution och internationella brottsnätverk (IBN) samt utredning av en del övriga brott. Arbetet följer underrättelseprocessen, processen för inhämtning från internet, brottskategorierna och arbetet med de utsatta individerna kräver ett stort engagemang med mycket uppsökande verksamhet och viss spaning. Vi söker nu dig som vill vara med och forma den regionala gruppen, tänker utanför boxen, vill utvecklas, hitta nya lösningar i utredningsarbetet, samt som vill jobba brottspreventivt.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen
  • B-körkort
  •  Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska
  • Goda kunskaper i DurTvå, Rar och CS-meny, Excel och övriga Office

 

Meriter

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • Har utredningsvana som arbetsgivaren finner relevant, exempelvis ha jobbat med utredningar som huvuduppgift alternativt ha jobbat som polis i yttre tjänst under flera år
  • Har god vana av att samverka med andra inom myndigheten samt förstår helheten och varför vissa brott är prioriterade
  • Behärskar något utomnordiskt språk förutom engelska, både i tal och skrift

Personliga egenskaper

Du har ett stort engagemang och initiativtagande; vill driva verksamheten framåt. Samarbetet i gruppen är av högsta vikt därav ställer vi höga krav på flexibilitet och ansvarskänsla för gruppens gemensamma arbetsuppgifter, liksom samverkan inom myndigheten. Service, är ett honnörsord.

Brottskategorin och arbetsmetoderna du kommer att arbeta med ställer höga krav på ett professionellt förhållningssätt och noggrannhet. Att du har förmåga att hantera känslig information är utav stor vikt. Arbete kräver även att du har god analysförmåga och kan se sammanhang samt att prioritera och se det västenliga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Morgan Beijer tfn: 010-567 38 94

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Åsa Lidbom tfn: 010-567 33 54

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via tfn: 114 14

Kjell Frisdal, SACO-s tfn: 010-56 162 77

Övrig information

Placeringsort: Karlstad

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post