Polismyndigheten söker utredare till lokalpolisområde Nyköping

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en utredare till vår grupp som arbetar med särskilt utsatta brottsoffer, främst ungdomar och barn.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

28 juli 2020

Ansök senast

21 augusti 2020

Referensnummer

C40638/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli.

Polisområde Södermanland är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden: Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping.

I lokalpolisområdet Nyköping finns det tre utredningsgrupper som bland annat utreder mängd- och ungdomsbrottslighet.

Vi söker nu utredare till Nyköping, som företrädesvis ska utreda ärenden där ungdomar utsatts för eller misstänks för att ha begått brott.

Arbetsbeskrivning

Som utredare utreder du ärenden där involverade personer oftast är under 18 år. Arbetet innebär självständig handläggning och ansvar för olika typer av utredningar. Arbetet sker både enskilt och i mindre grupper/team samt präglas av ett tidvis högt tempo. Arbetet innebär även många interna och externa kontakter med till exempel åklagare, juridiska ombud och socialtjänst. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset. Ärendena leds av polisiär förundersökningsledare och i vissa fall av åklagare. Relevant utbildning för ditt uppdrag sker genom arbetsgivarens försorg. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer i de ärenden/situationer när behov finns av arbete utanför kontorstid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utredningsarbete, t ex förhör med målsägare, vittnen och misstänkta.
 • Slutredovisa ärenden genom upprättande av förundersökningsprotokoll.
 • Samverka med vårdnadshavare, socialtjänst och åklagare
 • Handlägga ärenden med frihetsberövade

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen och/eller akademisk examen inom beteendevetenskap, sociologi, juridik, kriminologi eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
 • Erfarenhet av ärendehandläggning och/eller utredningsarbete.
 • Körkort, klass B
 • God administrativ förmåga och kunskap i Office-paketet

Vi ser det som meriterande om du utöver ovanstående även har:

 • Erfarenhet av arbete med polisens brottsutredande process.
 • Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter.
 • Erfarenhet av att tolka och tillämpa lagar
 • Förmåga att uttrycka dig på engelska och/eller andra språkkunskaper.
 • Erfarenhet av förhörsmetodik eller motsvarande, t.ex. samtalsmetodik.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har hög grad av personlig mognad och är trygg i dig själv. Du har ett genuint intresse och fallenhet för att arbeta med brott som involverar barn och ungdomar och den särskilda utmaning detta innebär. I uppdraget krävs det att du har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt såväl som i team då du kommer ha nära samarbete inte minst med din arbetsgrupp, men också med flertalet andra enheter inom polisen. Utöver det krävs det att du har god struktur och god analysförmåga i ditt arbete eftersom du kommer att hantera stora mängder information i flertalet ärenden parallellt och snabbt växla mellan desamma. Du kommer att agera i en föränderlig miljö som ställer stora krav på förmåga att byta perspektiv, omprioritering och snabb fokusväxling.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Daniel Johansson, Gruppchef Nyköping, daniel-l.johansson@polisen.se  
Matilda Gustafsson, HR-konsult, matilda.gustafsson@polisen.se 

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, , SEKO Polisen nås via 114 14, Fackförbundet ST nås via , Ellinor Gårdeke 072-5326500

Övrig information

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast fredag den 21 augusti 2020. I din ansökan vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult, Matilda Gustafsson, matilda.gustafsson@polisen.se

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg