Verksamhetsutvecklare med inriktning it-forensiska verktyg till NFC Linköping

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

17 juli 2020

Ansök senast

28 augusti 2020

Referensnummer

C40569/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en verksamhetsutvecklare till vårt team på Informationstekniksektionen som är driven, kommunikativ och har ett bra bemötande. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Informationstekniksektionen består idag av ca 70 medarbetare indelat i 7 grupper som jobbar med komplexa och ofta kvalificerade ärenden. Verksamheten bedrivs i Linköping. I uppdraget ingår förutom it-forensiska undersökningar och dokument- och handstilsundersökningar även att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten. Detta för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra forensiskt arbete som utförs inom hela polisen. Metodutveckling och projektarbete genomförs ofta i internationell samverkan. Processutveckling sker i nära samverkan med övriga organisatoriska enheter inom Polismyndigheten.

Samordningsgruppen är ny och utökas nu med flera medarbetare. Gruppen stöttar i frågor som processutveckling, kompetenssäkring, kravställning av it-miljö, kvalitet, FoU och mottagningsfunktion.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsutvecklare med inriktning mot it-forensiska verktyg samordnar, utvecklar, förvaltar och kravställer du it-forensiska verktyg inom den it-forensiska verksamheten hos Polismyndigheten. Detta omfattar verksamheten både inom NFC och polisregionerna. Du driver och koordinerar kravställning mot, och samverkan med, it-avdelningen som hanterar inköp av verktyg. I arbetet ingår också att genom omvärldsbevakning säkerställa att du har bra kännedom på leverantörer och verktyg som kan vara intressanta för vår verksamhet. I rollen ingår också begränsat systemansvar för interna it-forensiska system på NFC samt kvalitetsarbete.

Med din kompetens inom it-forensiska verktyg, verksamhetsutveckling och projektledning kan du också leda och delta i projekt inom sektionen. Vi genomför idag projekt som omfattar allt från internationella FoU-projekt, processutvecklingsprojekt inom Polismyndigheten, tekniska metodutvecklingsprojekt, kravställning mot IT-avdelningen, till utbildning och fortbildning.

Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom IT och brottsutredningar. Vi erbjuder en tjänst där du får jobba med utmanande och intressanta projekt där resultatet av ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle

Kvalifikationer

KRAV:

Vi söker som har:

 • har akademisk examen på lägst kandidatnivå inom teknik och/eller IT.
 • har god it-kompetens, specifikt avseende driftlösningar med servrar, lagring och virtuella miljöer
 • erfarenhet att ha jobbat som projektledare eller verksamhetsutvecklarehar mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
 •  har goda kunskaper inom det engelska språket, både i tal och skrift

MERITERANDE:

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av forskning och utveckling inom närliggande ämnesområden
 • erfarenhet av arbete inom statlig myndighet
 • erfarenhet av it-forensisk verksamhet och it-forensiska verktyg
 • erfarenhet av verksamhet inom rättsväsendet
 • erfarenhet av kvalitetsarbete
 • erfarenhet av att leda/genomföra utbildningar inom it-området

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmåga att samverka inom en organisation i stark förändring och utveckling. Du har förmåga att tydligt och pedagogiskt förmedla information. Du trivs med att arbeta både självständigt såväl som i grupp, är metodisk och kvalitetsmedveten samtidigt som du har ett förtroendeingivande bemötande.

 Vi söker dig som:

 • har god samarbetsförmåga
 • är ansvarstagande
 • är strukturerad i ditt arbetssätt
 • har god kommunikativ förmåga både i tal och i skrift
 • är noggrann och kvalitetsmedveten

 Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Om du har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Johan Hultman, 010-562 84 13

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: anne.sodergren@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 385 86; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10

Övrig information

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas

Placeringsort: Linköping

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg