HR-partner till HR-avdelningen i region Mitt

Som HR-partner arbetar du i nära samverkan med HR-chefen samt ledning och chefer inom operativ enhet och regionkansli. Du arbetar med strategiska och operativa HR-frågor, samt chefer och ledningsgrupper med HR-insatser som utgår verksamhetens behov.

Organisation

HR-avdelningen

Län

Uppsala län

Utlyst

16 juni 2020

Ansök senast

27 juli 2020

Referensnummer

C39792/2020

Arbetsplatsbeskrivning

HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. HR-avdelningen ska skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten. Inom Polismyndighetens HR avdelning arbetar ca 800 medarbetare.

Polisregion Mitt består av Gävleborgs län, Uppsala län och Västmanlands län. Huvudort för regionen är Uppsala. Regionen är indelad i tre polisområden och åtta lokalpolisområden. Utöver dessa tillkommer också de tre regionala enheterna operativa enheten, underrättelseenheten, utredningsenheten samt regionkansliet. HR:s uppdrag är att vara stödjande till regionens chefer.

HR region Mitt leds av en HR-chef som till sin hjälp har tre HR-specialister varav en är inriktad mot arbetsgivarpolitik/avtal, en mot chefs- och medarbetarfrågor och den tredje mot arbetsmiljö. Därutöver två HR-konsulter som är generalister, fyra HR-partners samt en HR-administratör.

Arbetsbeskrivning

Som HR-partner arbetar du i nära samverkan med HR-chefen samt ledning och chefer inom operativ enhet och regionkansli. Du kommer ingå i dessa två enheters ledningsgrupp. Du har i uppdrag att stödja HR-chefen med strategiska och operativa HR-frågor, samt chefer och ledningsgrupper med HR-insatser som utgår från behoven i verksamheten. I det ingår att kunna bidra till utveckling av ett aktivt medarbetarskap, ledarskap och en hållbar arbetsmiljö. Insatserna är av strategisk och operativ värdeskapande karaktär. Det betyder att du ansvarar för att initiera, driva och informera om HR-processer, med mål att avdelningens verksamhet ska utvecklas och att varje chef ska känna sig trygg i sitt ledarskap. Du kommer även planera och genomföra olika informations-, förankrings- och utbildningsinsatser inom dina arbetsområden vilket ställer krav på din förmåga att skapa förståelse och förtroende. I en del operativa HR-frågor kommer du att utgöra det direkta stödet.

Du kommer att arbeta självständigt, men i nära samarbete med övriga HR-medarbetare, stödavdelningar och Region Mitt. I arbetet kan det innebära resor till andra orter inom polisregion Mitt, främst till Västerås, Fagersta och Gävle.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med i utvecklingen av Sveriges största myndighet och inom ramen för detta bidra till att utveckla hållbara HR-processer med kärnverksamheten i fokus.

Detta är en möjlighet för dig som har:
• Akademisk utbildning inom HR-området eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av strategiskt samt kvalificerat HR-arbete
• Erfarenhet av att driva HR-frågor ur ett strategiskt och verksamhetsinriktat perspektiv
• Erfarenhet av att stötta chefer i rehabilitering
• Erfarenhet av att ge chefsstöd och arbetat konsultativt, gärna inom offentlig sektor
• God generell kunskap om det arbetsrättsliga området som arbetsmiljö och rehabilitering, samt god erfarenhet av samarbete med arbetstagarorganisationer
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• Goda kunskaper i Office-paketet

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Vana att medverka vid förhandlingar med ATO
• Erfarenhet av HR-frågor inom den statliga sektorn
• Erfarenhet att verka på ledningsgruppsnivå

För att lyckas i rollen bör du vara trygg och väl förankrad i din HR-roll. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, har ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog, samverka och fatta beslut. Du är resultatinriktad, strukturerad och prestigelös. Du kan omsätta nationellt gemensamma HR-strategier i verksamheten och identifiera och genomföra HR-aktiviteter som stödjer den lokala verksamheten. Du har god pedagogisk förmåga och kan stödja chefer i att omsätta den statliga arbetsgivarpolitiken för att uppnå resultat som leder till önskvärda effekter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Isabelle Andersson, HR-partner
Mobil: 0730-418095

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO, SEKO och ST nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Övrig information:
Arbetsort: Uppsala
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Omfattning: Heltid
Arbetstid: förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 juli 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Registratorkontoret, Box 3007, 750 03 Uppsala. Märk kuvertet med Refnr C39792/2020 eller kontakta Stephen Björk, HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg