Sektionsinstruktörer EOD till Nationella Bombskyddet, NOA

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Skåne län, Stockholms län, Västra Götalands län

Utlyst

25 juni 2020

Ansök senast

17 augusti 2020

Referensnummer

141/20

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu fler sektionsinstruktörer till EOD verksamheten hos Nationella Bombskyddet. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor bidra till att utveckla verksamheten hos nationella bombskyddet och därigenom bidrar ditt arbete till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats

Nationella operativa avdelningen, som har ca 1 700 anställda, består av sju enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen. Nationella operativa avdelningen är även Sveriges kontaktpunkt för internationella brottsbekämpande organisationer som t.ex. Europol, Interpol och EU:s gränskontrollbyrå Frontex.

Nationella bombskyddet (NBS) ingår i den Operativa enheten (OE) och består av en sektionsledning som är stationerad i Stockholm samt de operativa baseringarna som är stationerade i Stockholm, Göteborg och Malmö.

NBS har till uppgift att med god förmåga lokalisera, bedöma, säkra, borttransportera och oskadliggöra explosiva och andra farliga ämnen (CBRNE) i hela landet. Sektionen ska utgöra en del av Nationella operativa avdelningens förstärkta förmåga att bekämpa grov organiserad brottslighet och terrorism.

EOD verksamheten inom NBS har de senaste åren mött de operativa kraven genom träning och övning i syfte att utvecklas avseende förmåga till röjning, mobilitet, skydd och tillgänglighet. Samtidigt har antalet bombtekniker ökat, vilket även det bidragit till ett större behov av planering och genomförande av utbildningar. För att möta framtida behov utökas NBS med ytterligare sektionsinstruktörer inom EOD verksamheten.

 

Arbetsbeskrivning

Befattningen innebär organisatorisk placering vid NBS Utbildnings- och utvecklingsgrupp med ansvar för planering, genomförande och utvärdering av olika typer utbildningsinsatser; kurser, träning och övning och utveckling av EOD förmågan såsom:

 • Planera och genomföra förmågehöjande träning vid samtliga baseringar.
 • Planera och genomföra hastigt uppkomna utbildningsinsatser utifrån underrättelser eller erfarenhetsrapportering.
 • Understödja baseringsinstruktörer EOD vid samtliga baseringar vid den fortlöpande träningen.
 • Tillsammans med baseringsinstruktörer EOD genomföra utbildningskontroller och behörighetsprövningar av NBS bombtekniker.
 • Samverka och genomföra nationell och internationell träning och övning med andra enheter inom Polismyndigheten, Försvarsmakten samt andra externa aktörer.
 • Leda eller delta i projektgrupper vid utvecklingsarbete av metod, utrustning, materiel och fordon.

Arbetet omfattar resande och tjänstgöring på annan ort.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har aktuell flerårig erfarenhet av operativ EOD verksamhet och har:

 • aktuell erfarenhet av att planera och genomföra små och stora utbildningsinsatser vid flera geografiska platser i olika tidsskala.
 • erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbeten.
 • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • lägst körkortsbehörighet B.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • instruktörsutbildning.
 • polisexamen eller erfarenhet från Försvarsmakten inom aktuellt område.
 • ett brett nationellt och internationellt kontaktnät inom området EOD.
 • annan CBRNE, underrättelse eller taktisk erfarenhet eller utbildning som kan nyttjas i arbetet.

Personliga egenskaper

Då befattningen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även höga krav på pedagogisk förmåga och för att trivas och bli framgångsrik i befattningen ska du ha ett stort driv och ta initiativ. Befattningen befinner sig under utveckling så det är viktigt att du är kreativ och kan förmedla goda idéer och även understödja dina kollegor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och tester kan komma att förekomma.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta:Tf utbildningsansvarig, Christoffer Hellqvist, 072-718 01 57

Rekryterande chef vid NBS: Jon Wåhlander, 072-227 58 50

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Camilla Toft Grahn, 0730-742 556

Fackliga företrädare

Polisförbundet: Sofia Ask, telefon 010 563 87 10 Saco-S: Anna Owens, nås via polisens växel 11414 ST: Johan Gertz, telefon 070 632 94 26 Seko Polisen: Karna Tillheden, telefon 073 249 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Enligt överenskommelse på aktuell ort

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) att du söker till Sektionsinstruktör EOD samt beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter senast den 17 auguati via e-post till jobb.noa@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format. Märk din intresseanmälan med ref.nr 141/20 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan uppmärkt med ref.nr 141/20 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post