Utredare till Bedrägerisektionen i region Väst – Göteborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

29 juni 2020

Ansök senast

20 juli 2020

Referensnummer

C40161/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu utredare till Bedrägerisektionen med placering i Göteborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5 000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Utredningsenheten

Den regionala utredningsenheten arbetar med bland annat utredning av vissa brott, spaning, brottsofferarbete och kriminalteknik. Här finns utredningssektionen, spaningssektionen, forensiska sektionen, sektionen för aktionsgruppsverksamhet, sektionen för brottsoffer och personsäkerhet, it-brottssektionen och bedrägerisektionen. Verksamheten bedrivs på flera platser i regionen men de flesta medarbetare arbetar i eller utgår från Göteborg.

Bedrägerisektionen

Brottsfenomenet bedrägeri utvecklas och förändras i takt med utvecklingen i samhället, varför en stor uppgift för bedrägerisektionen är att utveckla verksamheten för att möta nya förutsättningar.

Bedrägerisektionen söker en utredare till Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Som utredare på bedrägerisektionen handlägger du brottsutredningar av ekonomisk karaktär under ledning av förundersökningsledare från Polismyndigheten eller från Åklagarmyndigheten. En del av ärendena är ofta både omfattande och komplexa varför du måste vara uthållig samt kunna strukturera och analysera stora utredningsmaterial. Arbetsformen utgörs av såväl arbete enskilt som tillsammans med andra utredare.

En del av arbetet som utredare innebär att du, efter genomgången introduktion och utbildning, håller förhör med målsägande, vittnen och misstänkta personer. I arbetsuppgifterna ingår även andra utredningsåtgärder, bland annat att hantera frihetsberövade, dokumentera tvångsåtgärder och begäran om olika tekniska undersökningar. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och företag inom och utom Sverige.

Arbetet som utredare utgör en länk i hela den brottsutredande processen. Utredaren samarbetar med andra aktörer i brottsutredningsprocessen, dessa är exempelvis personal som arbetar med informationsinhämtning, spaning och hemliga tvångsmedel samt analytiker.

Då brottskategorin ständigt förändras och utvecklas uppdaterar vi oss genom eget aktivt arbete och utbildningar.

Kvalifikationer

Krav

  • Godkänd och avlutad gymnasial utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Erfarenhet av kvalificerat utrednings- och/eller analysarbete, gärna från offentlig verksamhet
  • Mycket god datavana samt lätt att lära nya IT-system
  • Goda kunskaper i svenska och engelska och har lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift
  • Körkort B

Meriterande

  • Högskolekurser inom ekonomi, juridik eller IT
  • Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete av ekonomisk karaktär
  • Goda kunskaper i Excel

Personliga egenskaper

För att trivas och passa i rollen som utredare inom bedrägerisektionen ska du ha ett engagerat, ansvarstagande och positivt förhållningssätt. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. En mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga krävs då ditt arbete präglas av samarbete och kontakter både internt och externt.

Du har ett initiativtagande arbetssätt och förmåga att se möjligheterna med de ärenden som du hanterar. Du är noggrann och vill bidra till att utveckla metoder, arbetsgruppen och verksamheten. Du har en prestigelös och lärande inställning till arbetsuppgifterna, arbetsgruppen och samverkanspartners. Du trivs med tempoväxlingar och är stresstålig.

Då en del av ärendena är omfattande och komplexa krävs det även att du är uthållig samt har en förmåga att anslysera och strukturera stora mängder material.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta samordnare Gerd Brantlid eller sektionschef Magnus Lindgren.

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-konsulterna Maria Havela eller AnnaKarin Jungerfelt.

Samtliga nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Göteborg

Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg