Poliser som utredare - Noa, EBK, Ekobrottsmyndighetens verksamhet i Malmö

Vi söker nu Poliser som utredare till Nationella operativa avdelningen, Ekobrottskansliet, Ekobrottsmyndighetens verksamhet i Malmö

Organisation

Polisregion Syd, Nationella operativa avdelningen

Län

Skåne län

Utlyst

15 maj 2020

Ansök senast

01 juni 2020

Referensnummer

120/20

Arbetsplatsbeskrivning

EkobrottsmyndighetenEkobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete.

Myndigheten prioriterar att bekämpa ekonomisk brottslighet som är samhällsskadlig, hotar välfärdssystemen och förtroendet för demokratin samt snedvrider konkurrensen. Detta genom att bekämpa punktskattebrott, skattebrott som grundar sig på mervärdesskatt inom EU, penningtvättbrott samt ärenden som kan ha anknytning till terrorismfinansiering.

Nationella operativa avdelningen (Noa) – Ekobrottskansliet (EBK)
Nationella operativa avdelningen ansvarar för att utveckla, styra och samordna Polismyndighetens nationella och internationella operativa arbete samt att genom nationella och internationella lägesbilder vara ett strategiskt och operativt stöd i myndigheten.

Avdelningen har ca 1750 medarbetare och finns på ett flertal orter i hela landet.

En stark och utvecklad samverkan mellan Noa och Ekobrottsmyndigheten är nödvändig för en effektiv brottsbekämpning. Ekobrottsmyndigheten bedriver verksamhet över hela landet, på 8 verksamhetsorter. Chefen EBK ansvarar för bl.a. verksamheten vid de 5 polisoperativa enheterna.

Arbetsbeskrivning

Du kommer tillsammans med andra yrkesgrupper så som analytiker och ekonomer att arbeta mot den ekonomiska brottsligheten. Arbetet bedrivs nära åklagaren vilket är en del i myndighetens unika lösning. Du kommer att få arbeta så väl självständigt och i team vid vissa ärendetyper. Genom en genomarbetad utbildning kommer du att få rätt förutsättningar för att snabbt komma in i rollen som utredare för ekobrott.

Tjänsten är operativ med arbetsuppgifter som innebär genomförande av husrannsakningar, gripande och hämtningar så väl med hemliga tvångsmedel. Detta gör att du kan komma att få resa så väl inrikes som utrikes. Vid vissa orter innebär avstånden att du kan komma att vara borta från stationeringsorten under några dagar just i samband med operativa åtgärder.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som har polisexamen
  • Erfarenhet av utredningsarbete inklusive tvångsmedel
  • Erfarenhet som förhörsledare
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i de program som ingår i Officepaketet

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Utbildning inom ekonomi, skatterätt eller redovisning.
  • Erfarenhet av att ha strukturerat, analyserat och sammanställt stora informationsmängder
  • Erfarenhet av externt samarbete med myndigheter och andra organisationer och andra yrkesgrupper
  • Erfarenhet av kartläggning av fysiska eller juridiska personers ekonomiska och finansiella förehavanden  

Personliga egenskaper
Då rollen innebär både självständigt operativt arbete och arbete i team ser vi det som en självklarhet att du är uthållig och nyfiken för att på så sätt medverka till att nå så väl kortsiktiga som långsiktiga mål. Att kunna kommunicera med andra yrkesgrupper samt externa partners på ett konstruktivt sätt är en del av vardagen.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god förmåga till att samarbeta, är prestigelös och strukturerad samt engagerad i vårt gemensamma uppdrag. Det ställer även krav på att du ska upprätthålla en god grundpolisiär förmåga samt god förmåga att omsätta förundersökningsprocessens samtliga delar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Ann-Christina Hellqvist 010-562 95 59 eller Jakob Kindt, 010-562 95 40

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Carl Runfors 0730-798 458

Fackliga företrädare

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710,

Lokal facklig företrädare är Kristina Windalen, tel. 010-56 29821.

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Malmö (placering på ekobrottsmyndigheten)
Arbetstid: Förtroendearbetstid i enlighet med gällande kollektivavtal
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Utredare ekobrott

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. För anställningen krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 1 juni 2020.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 120/20 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 120/20 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen