Administratör, LPO Rinkeby

Är du intresserad av att arbeta och utvecklas inom Polismyndigheten? Vi söker nu en administratör till Rinkeby lokalpolisområde.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

20 maj 2020

Ansök senast

27 maj 2020

Referensnummer

C37985/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Rinkeby lokalpolisområde består av de två stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta inom Stockholms kommun. LPO Rinkeby är ett område fullt av utmaningar. Området har en historia fylld av social oro, hög kriminalitet och segregation.

LPO Rinkeby ligger i västra delen av Polisområde Nord och befolkningsmängden i lokalpolisområdet uppgår till ca 100 000 människor som kommer från olika kulturer.
Området gränsar till LPO Solna/Sundbyberg i söder och LPO Järfälla samt LPO Sollentuna i norr. Det genomkorsas av E18 som ansluter till E4 vilket gör att området är mycket tillgängligt. I området finns blandad bebyggelse med mycket enfamiljsboenden i gamla Spånga samt flerfamiljshus i så kallade miljonprogramsområden. Kista centrum är områdets stora centrum med många näringsidkare och stor genomströmning av människor. Tunnelbanans två blå linjer knyter ihop området med övriga Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som administratör på utredningsgruppen i LPO Rinkeby kommer du att arbeta med varierande uppgifter för att stödja utredarna i deras administrativa arbete. Du kommer att arbeta i Polisens utredningssystem och bistå utredningsarbetet genom att exempelvis begära in och inhämta material, skriva och kvalitetssäkra underlag och hantera beslagtaget gods. En viktig del av ditt arbete kommer att vara att boka förhörsrum, tolkar, socialtjänst, försvarare med flera samt att kalla till förhör. Din yrkesroll innebär att du kommer att representera Polismyndigheten, och du kommer att vara kontaktyta med socialtjänsten, skolor och andra samverkanspartners. Andra arbetsuppgifter är att arkivera material såsom videoförhör, journaler m.m., samt hantera allmänna handlingar. Dessutom kan övrigt administrativt arbete och diverse service tillkomma efter behov. På sikt kan det bli aktuellt att hålla enklare förhör samt att hantera kontaktförbud. Att arbeta som utredningsstöd är en omväxlande roll där ingen dag är den andra lik. Du kommer att vara en del av en administrativ grupp bestående av tre personer som samverkar och gemensamt fördelar arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

• Gymnasieexamen från högskoleförberedande program.
• Minst 1 års erfarenhet av arbete med administration och/eller service.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• Goda kunskaper i Officepaketet.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Högskolepoäng i juridik, kriminologi eller från universitetskurser som arbetsgivaren bedömer som relevant.
• Arbetat vid statlig myndighet.
• Förmåga att uttrycka dig i tal på andra språk än svenska och engelska.
• Vana och erfarenhet att arbeta i olika IT-system.

Personliga egenskaper:

Rollen som administratör ställer stora krav på problemlösnings- och samarbetsförmåga då du kommer att ha många olika kontaktytor. Det krävs att du som person är serviceinriktad och har en tydlig kommunikation. Arbetsuppgifterna kräver även att du är en strukturerad och mål- och resultatorienterad person som ser helheten. Det är viktigt att du är effektiv och flexibel då arbetsuppgifter och prioritet snabbt kan komma att växla. Rollen ställer stora krav på personlig mognad, integritet och lojalitet. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

John Lindström, Kriminalinspektör
Telefon: 010-563 09 50
Sofia Nyström, Administratör
Telefon: 073-591 95 06
Erika Sandell, HR konsult
Telefon: 010-563 73 65

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen

Telefon: Nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Rinkeby, Stockholm.
Arbetstid: Flextid, 40 timmar/vecka.
Funktion: Administratör, Region Stockholm, PO Stockholm Nord, LPO Rinkeby, Utredning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 maj 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen