Administratör till ärendesamordningen Gävle

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Gävleborgs län

Utlyst

19 maj 2020

Ansök senast

29 maj 2020

Referensnummer

C38719/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Mitt har ca 2200 anställda och består av regionkansliet, de tre regionala enheterna; operativa enheten, utredningsenheten och underrättelseenheten samt de tre polisområdena; Uppsala, Västmanland och Gävleborg. Den här anställningen är placerad i polisområde Gävleborg under utredningssektionen.

Ärendesamordningen tillhör polisområdets utredningssektion och har sin geografiska placering i Gävle. Inom utredningssektionen finns spaningsgruppen, beslaggruppen, jourgruppen och grupper som utreder grova våldsbrott, grova narkotikabrott, relationsärenden samt bedrägerier. Ärendesamordningen har i uppdrag att fördela och till viss del bereda ärenden till polisområdets olika enheter samt ansvara för ärendesamordning till andra polisområden och regioner. Arbetsgruppen består idag av två förundersökningsledare, en internationell operativ handläggare samt en administratör.

Arbetsbeskrivning

Som administratör hos oss är du ett viktigt stöd i vår utredningsverksamhet. Du stöttar dina kollegor på ärendesamordningen, men i viss mån även övriga grupper på sektionen med administrativa uppgifter. I rollen samlar du in och sammanställer information från polisens register. Till dina arbetsuppgifter ingår också diarieföring och underrättelser till externa intressenter såsom socialtjänsten, försäkringsbolag och Transportstyrelsen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
-slutbetyg från gymnasiet
-mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
-god datavana.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har arbetat:
-som administratör
-i ett serviceyrke
-i de polisiära datasystemen DurTvå, RAR eller Pär.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som är serviceinriktad, noggrann och strukturerad. Du har hög integritet och kan behandla sekretess och annan känslig information professionellt och rättssäkert. Som person är du också hjälpsam och trivs med ett arbete där du får växla mellan arbetsuppgifter. En annan framgångsfaktor är din förmåga att skapa goda och förtroendefulla relationer.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Hanna Söderberg, HR-konsult, 010- 567 51 34
Kennet AnderssonRekryterande chef, 010-5678037

Fackliga företrädare

Joel Nordkvist, SEKO Gävleborg, 070-691 44 54
Peter Myrasch Regnell, ST Gävleborg, 010-567 83 70
SACO och Polisförbundet nås via polisens växel 11414

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Gävle.
Arbetstid: Flextid.
Tillträde: Hösten 2020 eller enligt överenskommelse.
Funktion: Administratör, region Mitt, polisområde Gävleborg, utredningssektionen, ärendesamordning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29 maj 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen